Text

Innovationsstudent tävlar i Yrkes-EM

Under 2018 blev studenten Sarah Larsson svensk mästare i entreprenörskap och representerade Sverige i Yrkes-EM i Budapest.

Sarah Larsson

– Det skulle vara grymt kul att vinna, eftersom jag har lagt ner mycket tid på detta. Men framförallt ser jag det som ett steg i rätt riktning då jag vill starta eget efter tävlingen. En vinst i EM skulle vara en språngbräda för egna projekt och framtida jobb, säger Sarah Larsson, som nyligen påbörjat år två på Innovationsprogrammet.

Vart annat år arrangeras Yrkes-EM, som i år pågår mellan den 26 och 28 september i Budapest. I år ställer 28 länder upp och totalt genomförs tävlingar i 39 yrkeskategorier. Sarah Larsson tävlar i kategorin entreprenörskap/affärsutveckling tillsammans med Joel Gustafsson. De tävlande kommer att bedömas i flera olika moment, som till exempel hur realistiskt genomförbart deras budgetförslag, affärsplan och marknadsföringsplan är. Men exakt vad som kommer att tävlas i får de inte veta förrän tävlingen drar igång.

– Inför tävlingen har vi fått stöttning och hjälp av en coach. Vi har också träffat en röstcoach och tränat på att presentera affärsplan, budget och annat som vi tror att tävlingsmomenten innehåller. Jag har också kunnat använda det jag läst om i utbildningen, som exempelvis projektledning och vilka verktyg jag kan använda mig av för att nå ett visst mål, i förberedelserna inför EM och även fått hjälp av lärarna på Innovationsprogrammet, säger Sarah Larsson.


Fler motståndare och tävlingsmoment

Till skillnad från SM, så kommer antalet motståndare, tävlingsmoment och tävlingsdagar att vara fler under EM. Men Sarah Larsson tror ändå att tvåmannalaget har goda chanser.

– Det är en stor tävling med en stor publik, så självklart är det lite nervöst, men det känns ändå bra! Vi är ett tvärdisciplinärt team som täcker många områden och kompletterar varandra, så jag tror att vi har goda chanser att vinna, säger Sarah Larsson.Innovationsprogrammet

För dig som vill jobba med att leda innovationsprocesser, förändrings- och utvecklingsarbete, samt bidra till hållbara innovativa lösningar. Lär dig att på ett framgångsrikt sätt uppmärksamma problem, utveckla idéer och förverkliga dem. Efter examen kan du exempelvis jobba som innovationsledare, projektledare eller starta eget.

Läs mer
Till toppen