Text

”Innovationsprogrammet har varit till stor hjälp"

Porträtt Miran Abdullah.

Miran Abdullah.

- Jag är en startuper i grunden, det är det som var syftet med allt, säger Miran Abdullah som har studerat innovationsprogrammet, startat företag med hjälp av affärsinkubatorn Idélab och lanserat plattformen Juristi.

Hos oss fick Miran tillgång till alla verktyg han behövde för att lyckas som egenföretagare.

- Jag ville bli kreatör och jobba med samhällsnytta och värde. Jag kände att det programmet var ett bra steg in i min resa, säger Miran.

Han säger själv att han tyckte att programmet var enkelt, men han tog det på stort allvar och lade ner mycket tid på sina studier.

- Jag såg mina studier som ett heltidsjobb där jag var inne i skolan från 07:30 - 17:00 och pluggade. Jag är ganska säker på att programmet kan kännas enkelt och roligt för alla som har ett tydligt mål med sin studieperiod.

Hjälp av universitetet för att starta eget

Mirans mål var att starta företag. Därför tog han kontakt med affärsinkubator Idélab för att få stöd och hjälp med att utveckla sina idéer.

- Idélab har varit en stor hjälp genom hela processen och har funnits där för mig. Det kändes som en familj där man alltid var välkommen, säger Miran som samtidigt lyfter fram den värdefulla hjälpen som Idélab erbjuder inom processen av idéutveckling och att starta företag.

Miran har tillsammans med kurskamrater och andra studenter startat företaget Greativ och har lanserat Juristi som är en plattform där man som användare får hjälp med att hitta rätt juridiskt stöd.

- Det är superkul! Man har alltid velat det här. Det är kul att våra kunder och användare har nytta av det här, och det är kul att utveckla detta vidare tillsammans med teamet.

Intressanta kurser och bra lektorer

På innovationsprogrammet fick Miran inspiration och viktiga kunskaper som hjälpte honom att tänka brett och samla sina tankar kring sina idéer och företagande.

- Innovationsprogrammet har varit till stor hjälp och många kurser har varit väldigt intressanta, som till exempel innovationsteknik och visuell kommunikation. De har även bra lektorer, säger Miran och beskriver programmet som värdefullt och en bra hjälp på vägen i hans entreprenörsresa.

Han säger även att programmet gav honom viktig kunskap om produkt- och tjänstelogik, kreativt tänkande samt visuell kommunikation och design.

- Jag tycker att alla kurser var roliga i sig. En personlig favorit var just kursen entreprenörskap där vi fick intervjua lokala entreprenör för att få veta mer om deras resor från start.

Varför ska man plugga på innovationsprogrammet?

- Om man step-by-step vill lära sig att ta en nyttig affärsidé till marknad så är innovationsprogrammet ett superbra val.

Ingress

Innehåll

Innovationsprogrammet

För dig som vill jobba med att leda innovationsprocesser, förändrings- och utvecklingsarbete, samt bidra till hållbara innovativa lösningar. Lär dig att på ett framgångsrikt sätt uppmärksamma problem, utveckla idéer och förverkliga dem. Efter examen kan du exempelvis jobba som innovationsledare, projektledare eller starta eget.

Läs mer

Idélab hjälper dig att göra nytta av din kunskap

Idélab erbjuder studenter, forskare och övriga anställda vid MDU rådgivning inom ide- och affärsutveckling samt personlig utveckling – helt kostnadsfritt.

Läs mer