Text

”Alla bör sätta på sig en kostym som känns aningen för stor någon gång”

Möt Erik Lidén, tidigare student på innovationsprogrammet. Han är grundare och ledare för företaget Flaxta, som jobbar med missionen "Redefining Sports Protection”.

Porträtt Erik Lidén.

Erik Lidén, tidigare student på innovationsprogrammet.

Vad gör du idag?

– Vi fokuserar på att ta fram morgondagens analoga och digitala lösningar för att skydda människor likt mig själv, som rör på sig och utsätter kroppen för en massa risker. Min roll handlar mycket om att skapa förutsättningar för organisationen att växa, attrahera och motivera både kompetens och kapital. Samtidigt lika mycket att driva nya produkter framåt, vilket kan komma sprunget ur kundbehov, men också att genom nya tekniker och material se produkter som kunden ännu inte sett framför sig. Fantastiskt kul och lika svårt.

 

Vad har du haft för nytta av dina studier i din nuvarande tjänst?

– Jag jobbar i gränssnittet mellan design, finans, teknik, marknadsföring och logistik. Att kunna se samarbeten i nätverk mellan olika slags personer, organisationer och kompetenser är nog det jag tydligast fått med mig från utbildningen. Jag förstår vikten av att kombinera beteende och teknik, det emotionella med det logiska.

 

Tips till nuvarande och blivande innovationsstudenter:

  • Utmana dig själv i stort och smått. Det är då man lär sig mest, ingen kan allt från början. Alla bör sätta på sig en kostym som känns aningen för stor nån gång.
  • Prata med alla om vad som gör dig passionerad för att skapa ett stort nätverk, det kommer hjälpa dig mest av allt i framtiden.
  • Var generös med dina kontakter, para ihop personer som kan ha intresse av varandra. Det kommer tillbaka.

Innovationsprogrammet

Att kunna förstå och hantera innovationsprocesser är viktigt för att lösa samhällsutmaningar, samt bidra till att skapa utveckling som leder till en hållbar tillväxt. Därför behövs människor som vet hur man på ett framgångsrikt sätt uppmärksammar problem, utvecklar idéer och förverkligar dem.

Läs mer