Text

Datum 2020-03-20
Artikeltyp Porträtt

”Jag fick mitt drömjobb”

Porträtt av Louise Horneman.

Louise Horneman, tidigare student.

Louise Horneman började läsa till högskoleingenjör i innovation, produktion och logistik, och fortsatte sedan på civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign. Några månader efter examen fick hon en trainee-tjänst på Volvo Cars Global Graduate Programme inom logistik.

Har du alltid vetat vad du vill göra efter studierna?

– Nej, jag tror det var något som kom under vägen med de insikter, idéer och lärdomar som man får under utbildningen.

Hur har utbildningen hjälpt dig?

– Jag har fått en helhetsförståelse för hur man utvecklar olika delar av ett produktionssystem och hur dessa delar hänger ihop. Framförallt så har det hjälpt mig att kommit till insikt med att det inte alltid finns ett svar eller en enkel lösning på ett problem. Allt beror på sammanhang och perspektiv. Jag har utvecklats på så sätt att jag blivit bättre på att hitta lösningar på problem och hantera komplexa situationer. Dessutom gav utbildningen mig en ”karriärbiljett” till mitt drömjobb som trainee på Volvo.

Vad har du för framtidsdrömmar?

– Jag vill göra ett traineeuppdrag i Kina eller USA innan jag slår mig till ro i en stad där jag får en fast tjänst. På fritiden vill jag fokusera mer på mitt intresse för sång och jag hoppas att kunna leda en egen kör eller sånggrupp i framtiden.

Volvo Cars Global Graduate Programme

Av totalt 1531 sökanden var Louise Horneman en av tre som antogs Volvo Cars Global Graduate Programme 2018 inom logistik. Totalt var det 1531 sökanden varav 25 antogs till programmet som pågår mellan 18 och 24 månader. Den som blir antagen får en fast anställning från dag ett, men kommer att rotera på olika tjänster inom Volvo Cars, både nationellt och internationellt, för att lära sig olika delar inom organisationen under programmets gång.

Civilingenjör i produktion och produktdesign

Det här är utbildningen för dig som vill vara med och påverka framtiden genom att ta fram hållbara produkter, designa konkurrenskraftiga produktionssystem eller jobba med smart maskinteknik. Här blir du en kreativ och självständig ingenjör.

Läs mer

Högskoleingenjör i innovation, produktion och logistik

Framtidens industri ställer allt högre krav på kreativa lösningar för att bygga framgångsrika och hållbara produktionssystem. Det här är en utbildning för dig som vill bli en kreativ ingenjör som kan driva skarpa projekt, med fokus på produktion, processutveckling och logistik.

Läs mer
Till toppen