Text

 

Hon sadlade om för att bli ingenjör

Porträtt Amanda Ejnarsson.

Amanda Ejnarsson, student.

Amanda Ejnarsson jobbade som kundservicemedarbetare på en teknisk support när hon bestämde sig för att sadla om till ingenjör med inriktning på produktion och logistik.

– Det var framförallt bredden på yrket som lockade mig till ingenjörsstudier. Jag kände att det kunde öppna många dörrar för mig i framtiden. Jag gillar även att lösa problem och verkligen sätta mig in i hur saker fungerar, säger Amanda Ejnarsson.

Innan hon började plugga till ingenjör hade hon hunnit testa på flera olika yrken, men aldrig jobbat inom industrin. Genom en gammal kollega fick Amanda Ejnarsson upp ögonen för programmet och samma kollega pushade henne att söka.

Mycket samarbete med industrin

Högskoleingenjörsprogrammet med inriktning mot produktion innehåller såväl teoretiska som praktiska moment och studenterna har tillgång till ett prototyplabb, trä-och metallverkstäder samt programvaror som CAD och CES. Inom programmet samarbetar studenterna ofta med företag inom industrin.

– I nästan varje period kräver minst en av kurserna att vi ska samarbeta med ett företag. Något som varit nyttigt eftersom det gör att du utökar ditt nätverk. Jag har också fått en bredare bild generellt av vilka företag som finns kring Mälardalen. För mig som alltid bara har jobbat på kontor har det också varit givande att få komma ut och se mer av industrin, säger Amanda Ejnarsson.

Högskoleingenjör i produktion och produktdesign

Bli en kreativ ingenjör som utvecklar framgångsrika, smarta och hållbara produktionssystem eller produkter. Framtidens industri kräver säkra, effektiva och digitala lösningar – där du har en viktig roll. Efter examen kan du exempelvis jobba som projektledare, produktionstekniker, konstruktör eller produktutvecklare.

Läs mer
Till toppen