Text

”Civilingenjörsprogrammet var det rätta valet för mig”

Afroz Mirzaie Shras examen från civilingenjörsprogrammet inom produktion, innovation och logistik ledde till drömjobbet på Scania. Idag arbetar Afroz som produktionsingenjör med fokus på digital produktionsutveckling.

Afroz Mirzaie Shras civilingenjörsprogrammet inom produktion, innovation och logistik

— Jag ser fram emot att utveckla tillverkningsindustrin i takt med de utmaningar som vi står inför gällande digitalisering och nya tekniker. Självklart vill jag fortsätta utveckla min kompetens inom simulering och i framtiden kommer jag nog att återvända till MDU för att doktorera, säger Afroz.


Utbildningen ledde till en anställning på Scania

Vägen till Scania gick via examensarbetet som görs på civilingenjörsnivå. Redan efter examensarbetet på högskolenivå på Volvo CE så beslutade hon sig för att göra nästa examensarbete på Scania i Södertälje för att samla på sig mer erfarenheter och komma närmare Stockholm.

— På Scania fick jag i uppdrag att analysera och komma med förslag på hur de skulle kunna effektivisera sin produktion, vilket resulterade i att jag tog fram en simuleringsmodell som är en del av en digital produktionsutveckling, säger Afroz.

Förutom att examensarbetet ledde till en anställning som produktionsingenjör så används simuleringsmodellen i Scanias produktion.

— Modellen är till stor hjälp för att kunna effektivisera vår produktion. Vi använder oss av Afroz simuleringsmodell för att simulera förändringar och fånga upp eventuella problem i vår produktionslina, säger Remzija Kalic som är produktionsteknisk chef på Scania.


”Erfarenhet med stor fördel i arbetslivet”

Tillsammans med Erik Flores, doktorand vid MDU, var Afroz delaktig i att ta fram en simuleringskurs till Premium som riktar sig till yrkesverksamma inom tillverkningsindustrin. Där bland har Scania själva haft anställda som deltagit i kurserna, tillsammans med ett flertal andra företag.

— Tack vare den fina relationen som jag fick med lärarna, så fick jag möjligheten att bidra med min kompetens och gjorde att jag växte som person. Jag blev involverad i workshops, vilket gjorde att jag fick möjligheten att knyta kontakter med företag. Gemensamheten mellan lärare och studenter genomsyrar verkligen allt och man blir inte en student i mängden, säger Afroz.

Under en period av osäkerhet för att komma fram till rätt inriktning av utbildning så är hon tacksam över att hennes intresse för teknik tog henne till civilingenjörsprogrammet.

— Jag kunde inte ha gjort ett bättre beslut än att söka till MDU. Tack vare utbildningen så har jag haft möjlighet att få arbeta med projekt från bland annat Volvo, GKN och AstraZeneca. Utbildningen baseras på riktiga case från företag vilket har gett mig erfarenhet med stor fördel i arbetslivet. Min utbildning och min starka vilja har öppnat så många dörrar för mig både inom och utanför Sverige, säger Afroz Mirzaie Shra.

— Jag ser fram emot att utveckla tillverkningsindustrin i takt med de utmaningar som vi står inför gällande digitalisering och nya tekniker. Självklart vill jag fortsätta utveckla min kompetens inom simulering och i framtiden kommer jag nog att återvända till MDU för att doktorera, säger Afroz.Program

Civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign

  • Högskolepoäng 300 HP
  • Omfattning 5 år (heltid)
  • Nivå Grundnivå
  • Plats Eskilstuna
Till toppen