Text

Barnmorskeprogrammet

Utbildningsnivå HögskolepoängAvancerad nivå 90 hp

Tid1 1/2 år heltid

StudieortVästerås

Barnmorskeprogrammet är för dig som har jobbat minst ett år som legitimerad sjuksköterska och är intresserad av den del av livet som har med sexuell hälsa, graviditet och barnafödande att göra. Som legitimerad barnmorska har du ett ansvarsfullt och omväxlande yrke med möjlighet till arbete inom flera olika verksamheter.

Välj ort

Välj utbildningstillfälle

Högskolepoäng

90 hp

Utbildningsnivå

Avancerad nivå

Studietakt

heltid

Studieort

Västerås

Start

2024-09-02

Längd

1 1/2 år

Undervisningsform

Normal

Undervisningsspråk

Svenska, vissa kurser kan ges på engelska

Anmälningskod

MDU-42908

Urval

Antal högskolepoäng/högskoleprov

Behörighet

null

Ansök i Västerås hösttermin 2024

Ansök

Om utbildningen

Som barnmorska möter du kvinnor med gynekologiska hälsoproblem, ger information om sexuellt överförbara sjukdomar och sex och samlevnad samt förskriver preventivmedel till både ungdomar och vuxna.

Inom öppenvården kommer du i kontakt med områden som graviditetsövervakning, hälsoupplysning, föräldragrupper, preventivmedels- och abortrådgivning.

Utbildningen ger dig en fördjupning inom graviditet, födande, det nyfödda barnet, föräldraskap, sexualitet och familjeplanering. Utbildningen består av lika delar teoretiska och kliniska studier.

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Utbildningen har avtal om VFU-platser i Sörmlands län, Västmanlands län och Örebro län.

Vaccinationsskydd

När du studerar en utbildning vid MDU där det ingår VFU i olika vårdverksamheter bör du se över ditt vaccinationsskydd. Utgå från att du inför VFU behöver fylla i en hälsodeklaration och att du behöver ha ett vaccinationsskydd som motsvarar vårdverksamhetens krav.

Programinnehåll

Om du pluggar heltid läser du 30 högskolepoäng (hp) per termin. Kurser kan gå i olika takt och vara olika långa. Som programstudent har du platsgaranti till kurser i ditt program och du pluggar kurserna i en bestämd ordning. Vissa kurser inom ett program är obligatoriska och vissa är valbara.

  • Reproduktiv/Perinatal/Sexuell hälsa

    56,0 %

  • Valbart

    12,0 %

  • Medicinsk vetenskap

    6,0 %

Kontakta oss

Chatta med oss

Har du frågor om studier eller studentlivet på MDU? Tveka inte att kontakta oss! Vi hjälper dig med svar och ger dig informationen du behöver.