Text

Studera våren 2023

I vår kan du börja plugga till beteendevetare, fysioterapeut, lärare, sjuksköterska eller socionom. Anmäl dig senast den 17 oktober.

Bild på student som står vid ett räcke

Vårens kurser

Läs en kurs i vår! Perfekt för dig som är nyfiken på ett ämne eller vill specialisera dig inom ett område.

Se alla utbildningar

Hos oss kan du välja bland 52 utbildningsprogram på grundnivå. Elva av programmen har programstart vårterminen 2023. Vi erbjuder även 27 program på avancerad nivå och utbildning för dig som är yrkesverksam eller vill forska.

Ett universitet – två campus

Vi har våra huvudcampus centralt i Eskilstuna och Västerås. Som student läser du i regel hela din kurs eller ditt program på en ort. Om du behöver resa mellan Eskilstuna och Västerås tar MDU-bussen dig kostnadsfritt från dörr till dörr.

Eskilstuna

I Eskilstuna flyttade vi in i ett nybyggt campus våren 2020. De toppmoderna lokalerna ligger centralt längst Eskilstunaån, på gångavstånd från centralstationen.

Läs mer

Västerås

Campus i Västerås ligger i anslutning till Västerås city. Lokalerna är ljusa och moderna med allt du kan behöva som student.

Läs mer

Anmälan och antagning

Hur fungerar egentligen det där med anmälan och antagning till program eller kurser? Här får du information om hur processen går till.

Läs mer

Studievägledning

Om du har frågor om studieval och arbetsmarknad kan du vända dig till någon av universitetets studievägledare.

Läs mer

Vad är högre studier?

Distanskurs eller program? Hel- eller halvfart? Vad innebär egentligen högskolepoäng? Så här fungerar det.

Läs mer