Text

Design och kommunikation

Utveckla din kreativitet. Inspirera andra.

Är du intresserad av språk, text, grafisk design, interaktionsdesign eller rumslig gestaltning? Hos oss kan du förvandla ditt intresse till en karriär som till exempel formgivare, kommunikatör eller UX-designer. Vi har fem spännande program där du lär dig att kommunicera med hjälp av text, bild, rum och interaktionsdesign. 

Vilket du än väljer får du fördjupa dina kunskaper i toppmoderna studios, verkstäder och UX-lab. Du vässar din förmåga att samarbeta och lösa problem genom skarpa uppdrag mot verkliga uppdragsgivare. Du skapar kontakter i branschen genom studiebesök och workshops. Inte minst blir du extra varm i kläderna genom praktik på ett företag, en kommunikationsavdelning – eller utomlands.

Våra program inom design och kommunikation är eftertraktade. Det kommer du också att bli när du är klar. Välkommen till MDU!

Program inom design och kommunikation - grundnivå

Språk och kommunikation 180 hp

Kommunikationsutbildningen för dig som vill arbeta med språk, kommunikation och information i nationell eller internationell miljö. Efter programmet kan du bland annat arbeta som kommunikatör, språkgranskare eller språkspecialist.

Läs mer

Rumslig gestaltning 180 hp

En utbildning för dig som vill designa rum. Alltid med etisk, hållbar och inkluderande design med användaren i fokus. Ofta med koppling till branschen. Du får unik teoretisk och praktisk kunskap. Efter utbildningen är du redo för yrkeslivet som designer inom rumslig gestaltning och kan studera vidare på mastersnivå.

Läs mer

Interaktionsdesign 180 hp

En designklassad utbildning för dig som vill jobba som exempelvis interaktionsdesigner, användbarhetsdesigner, förändringsledare, projektledare eller UX-designer. Här lär du dig att designa tekniska gränssnitt med fokus på användarupplevelsen.

Läs mer

Visualisering och textdesign 180 hp

En utbildning för dig som vill lära dig formulera, visualisera, användaranpassa, formge och presentera information.

Läs mer

Program inom design och kommunikation - avancerad nivå

Master i innovation och design 120 hp

För att möta framtida utmaningar behövs bred kompetens inom innovation och design. På detta tvärvetenskapliga program utvecklar du dina kunskaper i innovationsledning, designprocesser och betydelsen av kommunikation, med fokus på hållbarhet.

Läs mer

Läs mer

Så kan design påverka hur du tolkar information

Hur vi tolkar, förstår och agerar utifrån informationen påverkas av flera olika omständigheter. Carina Söderlund, lärare och forskare i informationsdesign och visuell kommunikation, förklarar hur vi påverkas av utformningen.

Läs mer