Kursplan - Huvudinstrument 2 (kammarmusik), avancerad nivå
Omfattning
10 hp
Kurskod
KMI136
Giltig från
Hösttermin 2024
Utbildningsnivå
Avancerad nivå
Successiv fördjupning
A1F (Avancerad nivå, har kurs/er på avancerad nivå som förkunskapskrav).
Huvudområde(n)
Kammarmusik
Akademi
Akademin för utbildning, kultur och kommunikation
Fastställd
2024-01-09
Litteraturlistor
Kurslitteraturen är preliminär till 8 veckor innan kursstart. Kurslitteratur kan vara giltig över flera terminer.
Syfte
Kursen syftar till att ge studenten möjlighet att i en stilmedveten kontext tillägna sig ytterligare fördjupade musikaliska och instrumentala/vokaltekniska kunskaper och färdigheter samt ytterligare fördjupa och utveckla sitt konstnärliga uttryck mot ett alltmer personligt och självständigt förhållningssätt.
Lärandemål
Efter avklarad kurs ska studenten kunna
1. stilmedvetet och på ytterligare fördjupad nivå interpretera och framföra repertoar för det egna instrumentet i olika sammanhang med mycket omfattande, varierad och musikaliskt/tekniskt mycket avancerad repertoar
2. självständigt och kritiskt analysera och försvara sina egna musikaliska framföranden, och även relatera till andras framföranden
3. självständigt och under givna tidsramar utveckla förhållningssätt, diskutera och argumentera för valda metoder inom det egna spelet
4. visa förmåga att identifiera sitt behov av ytterligare kunskap och att ta ansvar för sin kunskapsutveckling
Innehåll
- Instrumentalteknik/vokalteknik
- Musikalisk gestaltning
- Gemensam lektion - framförande av aktuell repertoar samt undervisning av huvudlärare inför andra studenter
- Repertoarkännedom
Särskild behörighet
Minst 55 hp från Konstnärligt masterprogram i västerländsk konstmusik och opera - inriktning kammarmusik eller motsvarande.
Examination
SEM1, individuell undervisning, 9 hp, godkänd prestation gällandes individuell undervisning inom huvudinstrument avseende lärandemål 1-4, betyg Underkänd (U) eller Godkänd (G).
SEM2, gemensam lektion, 1 hp, godkänd prestation gällandes gemensam lektion avseende lärandemål 1-4, betyg Underkänd (U) eller Godkänd (G).
En student som har ett intyg från MDU avseende sin funktionsnedsättning har möjlighet att anmäla önskemål om anpassning vid salstentamina eller annan examinationsform i enlighet med Regler och anvisningar för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Mälardalens högskola (2020/1655). Det är examinator som, utifrån det intyg som utfärdats, beslutar om eventuell anpassning och i så fall vilken anpassning som ska gälla.
Misstankar om vilseledande vid examination (fusk) anmäls, enligt högskoleförordningen, till universitetets rektor och prövas av universitetets disciplinnämnd. Om disciplinnämnden anser att en student gjort sig skyldig till en disciplinförseelse fattar nämnden beslut om en disciplinär åtgärd, vilket är varning eller avstängning.
Betyg
Godkänd, underkänd