Kursplan - Självständigt fördjupningsarbete för specialistsjuksköterska inom anestesiologisk vård
Omfattning
7.5 hp
Kurskod
VAE170
Giltig från
Hösttermin 2022
Utbildningsnivå
Avancerad nivå
Successiv fördjupning
A1F (Avancerad nivå, har kurs/er på avancerad nivå som förkunskapskrav).
Huvudområde(n)
Vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad
Akademi
Akademin för hälsa, vård och välfärd
Fastställd
2021-12-21
Litteraturlistor
Kurslitteraturen är preliminär till 8 veckor innan kursstart. Kurslitteratur kan vara giltig över flera terminer.
Syfte
Kursen syftar till att studenten ska utveckla ytterligare fördjupad kunskap, förståelse och insikt i aktuellt forsknings- och utvecklingsarbete inom anestesiologisk vård. Dessutom ska studenten utveckla sin förmåga att se forskning och utveckling inom anestesiologisk vård i relation till en vidare professionell och samhällelig kontext.
Lärandemål
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
1 identifiera och avgränsa ett problemområde med inriktning mot anestesiologisk vård, och i relation till detta
2 systematiskt söka, kvalitetsgranska, tolka, samt problematisera tidigare vårdvetenskaplig forskning
3 värdera resultatet av sin sammanställning i relation till såväl samhällsrelevans som den egna professionen
4 tillämpa ett akademiskt skrivande och vedertagna krav på formalia samt god språkhantering
Innehåll
Studenten ska, efter att ha förankrat tematiken med examinator, självständigt skriva en vetenskaplig uppsats inom vårdvetenskap med inriktning mot anestesiologisk vård. Inom ramen för denna ska studenten visa prov på såväl systematik och vetenskaplig hållning, som fördjupade kunskaper inom anestesiologisk vård.
Särskild behörighet
Svensk legitimation som sjuksköterska, sjuksköterskeexamen enligt 1993 års studieordning och kandidatexamen i vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad eller motsvarande. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 samt Engelska A/Engelska 6. Dessutom krävs minst 12 månaders dokumenterad yrkeserfarenhet på heltid som sjuksköterska samt magisterexamen i omvårdnad/ vårdvetenskap samt specialistsjuksköterskeexamen med annan inriktning.
Examination
UPS1, Uppsats, 7,5 hp, betyg Underkänd (U) eller Godkänd (G).
En student som har ett intyg från MDU avseende sin funktionsnedsättning har möjlighet att anmäla önskemål om anpassning vid salstentamina eller annan examinationsform i enlighet med Regler och anvisningar för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Mälardalens högskola (2020/1655). Det är examinator som, utifrån det intyg som utfärdats, beslutar om eventuell anpassning och i så fall vilken anpassning som ska gälla.
Misstankar om vilseledande vid examination (fusk) anmäls, enligt högskoleförordningen, till universitetets rektor och prövas av universitetets disciplinnämnd. Om disciplinnämnden anser att en student gjort sig skyldig till en disciplinförseelse fattar nämnden beslut om en disciplinär åtgärd, vilket är varning eller avstängning.
Betyg
Godkänd, underkänd