Kursplan - Handledning i ett beteendemedicinskt arbetssätt under verksamhetsförlagd utbildning inom hälsa, vård och välfärd
Omfattning
3 hp
Kurskod
FYS058
Giltig från
Hösttermin 2020
Utbildningsnivå
Avancerad nivå
Successiv fördjupning
A1F (Avancerad nivå, har kurs/er på avancerad nivå som förkunskapskrav).
Huvudområde(n)
Fysioterapi
Akademi
Akademin för hälsa, vård och välfärd
Fastställd
2020-02-10
Status
Denna kursplan är inte aktuell och ges inte längre
Litteraturlistor
Kurslitteraturen är preliminär till 8 veckor innan kursstart. Kurslitteratur kan vara giltig över flera terminer.
-
Böcker
Beteendemedicinska tillämpningar i sjukgymnastik
1. uppl. : Lund : Studentlitteratur, 2012 - 123 s.
ISBN: 978-91-44-05935-8 LIBRIS-ID: 12455075
Att lära och utvecklas i sin profession
1. uppl. : Lund : Studentlitteratur, 2015 - 215 s.
ISBN: 9789144092454 LIBRIS-ID: 17592962
Övrigt
Artiklar kan tillkomma
Syfte
Kursen syftar till att deltagaren ska skaffa sig ytterligare fördjupade kunskaper och färdigheter i att som handledare stödja studenters lärande av ett beteendemedicinskt arbetssätt under verksamhetsförlagd utbildning inom hälso-, vård- och välfärdsområdet.
Lärandemål
Efter avslutad kurs ska studenten kunna
1. beskriva hur centrala begrepp i teorier och modeller av relevans för ett beteendemedicinskt arbetssätt kan tillämpas i kliniskt arbete
2. urskilja hur centrala begrepp i teorier och modeller av relevans för ett beteendemedicinskt arbetssätt kan observeras i studenters kliniska arbete
3. tillämpa, jämföra och reflektera över strategier för att stödja studenters lärande av ett beteendemedicinskt arbetssätt under verksamhetsförlagd utbildning
Innehåll
Tillämpning av teorier, modeller och begrepp av relevans för ett beteendemedicinskt arbetssätt med utgångspunkt från fysioterapi.
Att motivera studenter för ett beteendemedicinskt arbetssätt baserat på evidens inom fysioterapi.
Tillämpning av ett beteendemedicinskt arbetssätt inom olika fysioterapeutiska verksamheter.
Tillämpning av reflektion och beteendeförändringstekniker vid handledning av studenter i ett beteendemedicinskt arbetssätt under verksamhetsförlagd utbildning .
Jämförelse av olika strategier för att stödja studenters lärande av ett beteendemedicinskt arbetssätt under verksamhetsförlagd utbildning .
Särskild behörighet
Introduktion till handledning i verksamhetsförlagd utbildning inom hälsa, vård och välfärd, 2 hp eller motsvarande. Dessutom krävs Sv B/Sv 3 samt En B/En 6. I de fall kursen ges på engelska görs undantag från Sv B/Sv 3.
Examination
INL1, Inlämningsuppgift, 1,0 hp, individuell skriftlig inlämningsuppgift avseende lärandemål 1. Betyg Underkänd (U) eller Godkänd (G).
SEM1, Seminarium, 2,0 hp, seminarium med tillhörande studieuppgifter avseende lärandemål 2 och 3. Betyg Underkänd (U) eller Godkänd (G).
En student som har ett intyg från MDU avseende sin funktionsnedsättning har möjlighet att anmäla önskemål om anpassning vid salstentamina eller annan examinationsform i enlighet med Regler och anvisningar för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Mälardalens högskola (2020/1655). Det är examinator som, utifrån det intyg som utfärdats, beslutar om eventuell anpassning och i så fall vilken anpassning som ska gälla.
Misstankar om vilseledande vid examination (fusk) anmäls, enligt högskoleförordningen, till universitetets rektor och prövas av universitetets disciplinnämnd. Om disciplinnämnden anser att en student gjort sig skyldig till en disciplinförseelse fattar nämnden beslut om en disciplinär åtgärd, vilket är varning eller avstängning.
Betyg
Godkänd, underkänd