Kursplan - Projektledning i en industriell kontext
Omfattning
5 hp
Kurskod
INO414
Giltig från
Hösttermin 2018
Utbildningsnivå
Avancerad nivå
Successiv fördjupning
A1N (Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav).
Huvudområde(n)
Innovationsteknik
Akademi
Akademin för innovation, design och teknik
Fastställd
2018-02-01
Litteraturlistor
Kurslitteraturen är preliminär till 8 veckor innan kursstart. Kurslitteratur kan vara giltig över flera terminer.
Syfte
Kursens syfte är att bidra till att du som student utvecklar kunskap och färdigheter om begrepp, metoder och tekniker som används inom traditionell och agil projektledning samt för olika former av innovativa utvecklingsprojekt.
Lärandemål
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
1. beskriva och diskutera skillnader mellan traditionell och Agil projektledning i industriell miljö
2. planera innovativa utvecklingsprojekt med stöd av relevanta projektverktyg
3. tillämpa kunskaper inom projektledarskap, konflikt- och riskhantering
4. analysera och hantera komplexa situationer i projektmiljöer
Innehåll
Projektmål och strategi. Metoder och verktyg för projektledning, innovativa utvecklingsprojekt och lean-agile i industriell miljö, osäkerhetsanalys och kvalitetsplanering. Ledarskap. Projektekonomi och styrning av projekt.
Undervisning
Undervisningen består av föreläsningar med tillhörande seminarier samt handledning. Självständiga studier samt projektarbete.
Särskild behörighet
Högskolestudier från teknisk utbildning om minst 120 hp samt minst 12 månaders dokumenterad yrkeserfarenhet från industri eller högskolestudier om minst 60 hp samt minst 24 månaders dokumenterad yrkeserfarenhet från industri.
Examination
Projekt (PRO1), 3,5 hp, En uppgift som redovisas med rapport och presentation av projektet, examinerar lärandemål 2-4, betyg Underkänd (U) eller Godkänd (G)
Seminarium (SEM1), 1,5 hp, Seminarieserie som kontinuerligt redovisas enligt instruktioner, examinerar lärandemål 1-3, betyg Underkänd (U) eller Godkänd (G)
En student som har ett intyg från MDU avseende sin funktionsnedsättning har möjlighet att anmäla önskemål om anpassning vid salstentamina eller annan examinationsform i enlighet med Regler och anvisningar för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Mälardalens högskola (2020/1655). Det är examinator som, utifrån det intyg som utfärdats, beslutar om eventuell anpassning och i så fall vilken anpassning som ska gälla.
Misstankar om vilseledande vid examination (fusk) anmäls, enligt högskoleförordningen, till universitetets rektor och prövas av universitetets disciplinnämnd. Om disciplinnämnden anser att en student gjort sig skyldig till en disciplinförseelse fattar nämnden beslut om en disciplinär åtgärd, vilket är varning eller avstängning.
Betyg
Godkänd, underkänd