Kursplan - Projektmetodik
Omfattning
7.5 hp
Kurskod
DVA329
Giltig från
Hösttermin 2013
Utbildningsnivå
Grundnivå
Successiv fördjupning
G2F (Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav).
Huvudområde(n)
Datavetenskap, Elektronik, Flygteknik, Innovationsteknik, Produkt- och processutveckling
Akademi
Akademin för innovation, design och teknik
Fastställd
2013-02-27
Status
Denna kursplan är inte aktuell och ges inte längre
Litteraturlistor
Kurslitteraturen är preliminär till 8 veckor innan kursstart. Kurslitteratur kan vara giltig över flera terminer.
-
Böcker
The definitive guide to project management : the fast track to getting the job done on time and on budget
2nd ed. : Harlow : Financial Times Prentice Hall, 2007. - xxi, 354 p.
ISBN: 978-0-273-71097-4 (pbk.) LIBRIS-ID: 11907483
Syfte
Kursen syftar till att ge studenten inblick i att både leda och samverka i projekt. Projekten har multidisciplinär karaktär och sträcker sig från små till stora och komplexa projekt. Projekt kan utföras inom ett eller flera olika områden inom datavetenskap, elektronik, flygteknik, medicinsk teknik, artificiell intelligens, innovationsteknik, produkt- och processutveckling samt robotik.
Lärandemål
Efter avslutad kurs ska studenten ha lärt sig att (1) organisera, (2) planera, (3) utföra och (4) evaluera ett projekt både som projektledare och grupp medlem. Studenten kommer även att lära sig ett förhållningssätt till etiska aspekter inom projekt. Studenten kommer att kunna tillämpa de inlärda teorierna och erfarenheten i projektarbete av olika storlek och komplexitet.
Innehåll
Kursen innehåller både teoretiska och tillämpade delar kring projektarbeten och dess olika aspekter som exempelvis: projektorganisation och teambuilding; administration; planering; monitorering och kontroll; scope och risk management; projektetik; design, implementering och test.
Undervisning
Föreläsningar och grupparbete.
Särskild behörighet
Minst 90 hp inom datavetenskap och/eller elektronik vari ingår minst 15 hp programmering.
Examination
Inlämningsuppgift, övningsuppgift (INL1), 7,5 hp, betyg 3, 4 eller 5
En godkänd gruppuppgift krävs för betyget 3. För högre betyg krävs dessutom en individuell inlämningsuppgift som kan bedömas motsvara betyget 4 eller 5.
En student som har ett intyg från MDU avseende sin funktionsnedsättning har möjlighet att anmäla önskemål om anpassning vid salstentamina eller annan examinationsform i enlighet med Regler och anvisningar för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Mälardalens högskola (2020/1655). Det är examinator som, utifrån det intyg som utfärdats, beslutar om eventuell anpassning och i så fall vilken anpassning som ska gälla.
Misstankar om vilseledande vid examination (fusk) anmäls, enligt högskoleförordningen, till universitetets rektor och prövas av universitetets disciplinnämnd. Om disciplinnämnden anser att en student gjort sig skyldig till en disciplinförseelse fattar nämnden beslut om en disciplinär åtgärd, vilket är varning eller avstängning.
Betyg
Med beröm godkänd, icke utan beröm godkänd, godkänd, underkänd
Övergångsbestämmelser och övriga föreskrifter
Kursen överlappar helt med DVA317 Projektmetodik.