Kursplan - Projekt i programvaruteknik
Omfattning
15 hp
Kurskod
CDT412
Giltig från
Hösttermin 2013
Utbildningsnivå
Avancerad nivå
Successiv fördjupning
A1F (Avancerad nivå, har kurs/er på avancerad nivå som förkunskapskrav).
Huvudområde(n)
Datavetenskap
Akademi
Akademin för innovation, design och teknik
Fastställd
2012-12-07
Litteraturlistor
Kurslitteraturen är preliminär till 8 veckor innan kursstart. Kurslitteratur kan vara giltig över flera terminer.
-
Övrigt
Litteratur bestäms i samråd med handledare
Akademin för innovation, design och teknik,
Syfte
Syftet med denna kurs är att träna studenter i programvaruutveckling i mer komplexa utvecklingsprojekt, där olika typer av kunskap (kravhantering, design, implementation, och verifiering och test) krävs för att uppnå projektmålen.
Lärandemål
Efter avslutad kurs kommer studenten kunna:
* analysera komplexa programvaruproblem
* specificera krav på komplexa programvarusystem
* föreslå lösningar på problem, samt hitta relaterade problem och lösningar
* förstå vilken kompetens och kunskap som krävs för att lösa problemen
* bygga upp kunskapen som krävs för att kunna lösa problemen
Innehåll
Projektetarbetet genomförs individuellt eller i grupper om två studenter. Projekten kan innefatta olika delar av programvaruteknikområdet och kan ges inom olika domäner (t.ex., webbaserade applikationer, realtidssystem eller utvecklingsmiljöer). Kursen kan också ses som en introduktion till avhandlingsarbetet. Arbetet innefattar problemspecifikation och analys, sökning efter relaterat arbete, samt problemlösning och implementation på någon nivå.
Undervisning
Individuellt arbete med handledning.
Särskild behörighet
Minst 120 hp varav minst 60 hp i datavetenskap vari ingår grundläggande kunskaper i programvaruteknik. Detta kan uppnås genom att ha avslutat kursen Speldesign och programvaruteknik 7,5 hp eller Programvaruteknik 1: grundkurs 7,5 hp eller motsvarande samt En A.
Examination
Projekt (PRO1), 15 högskolepoäng, betyg 3, 4 eller 5
En student som har ett intyg från MDU avseende sin funktionsnedsättning har möjlighet att anmäla önskemål om anpassning vid salstentamina eller annan examinationsform i enlighet med Regler och anvisningar för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Mälardalens högskola (2020/1655). Det är examinator som, utifrån det intyg som utfärdats, beslutar om eventuell anpassning och i så fall vilken anpassning som ska gälla.
Misstankar om vilseledande vid examination (fusk) anmäls, enligt högskoleförordningen, till universitetets rektor och prövas av universitetets disciplinnämnd. Om disciplinnämnden anser att en student gjort sig skyldig till en disciplinförseelse fattar nämnden beslut om en disciplinär åtgärd, vilket är varning eller avstängning.
Betyg
Med beröm godkänd, icke utan beröm godkänd, godkänd, underkänd