Text

Kammaropera 1 och 2 (Eng)

Kammaroperautbildningen på Musik- och operahögskolan vid MDU är en tvåårig helfartsutbildning. Den vänder sig till dig som brinner för att stå på scenen och förmedla opera genom din sång.

För att påbörja utbildningen inom denna mångfacetterade konstform krävs det att du har kommit en bit på väg i din sångliga utveckling. Opera är en konstform där du kan beröra och väcka känslor hos din publik. På Musik- och operahögskolan vid MDU kommer du att förberedas inför din framtida karriär genom ett väl genomtänkt studieupplägg där du utvecklas för att kunna möta dagens arbetsmarknad.

Utgångspunkten för undervisningen på Kammaroperautbildningen vid Mälardalens universitet är en helhetssyn på vad man behöver för att bli en internationell fullfjädrad operasångare. Det innebär att du förutom bl.a. sångundervisning, instudering och scenisk träning på högsta nivå även får med dig andra värdefulla verktyg som kommer att hjälpa dig forma ditt musicerande och din artistiska identitet.

Under studietiden får du som student förmånen att undervisas av lärare och gästlärare som tillhör toppskiktet inom svenskt och internationellt musikliv.

Kurser i kammaropera och huvudinstrument, film på Youtube Länk till annan webbplats.

Tillfällen för detta kurspaket

Hösttermin 2023

Frågor kring utbildningen?

Hör av dig till kursansvarig om du har frågor kring kursens innehåll.