Text

Hitta din utbildning

Se alla kurser

Plugga hösten 2022

Se alla program som är öppna för sen anmälan.

Antagning.se

Vilken utbildning passar dig?

Hos oss kan välja bland 52 utbildningsprogram på grundnivå, 27 program på avancerad nivå och över 1 000 kurser inom områdena design och kommunikation, ekonomi, marknadsföring och statsvetenskap, hälsa, lärarutbildning, musik och opera samt teknik.

Program på grundnivå

Förutbildning

MDU erbjuder tekniskt basår för dig som vill läsa till civilingenjör eller högskoleingenjör, men saknar särskild behörighet i fysik, kemi och matematik. Utbildningen är skräddarsydd för att förbereda dig för framtida teknikstudier på MDU.

Program på avancerad nivå

MDU erbjuder magister- och masterprogram inom flera områden. Programmen leder till examen på avancerad nivå.

Unik dubbel kandidatexamen i datavetenskap

Nu finns det möjlighet för studenter som går datavetenskapliga programmet att ta en dubbel kandidatexamen. Tillsammans med Technological University Dublin (TU Dublin) har ett program tagits fram för att möjliggöra för studenter att studera vid både MDU och TU Dublin, för att därefter kunna ta ut en kandidatexamen från båda universiteten.

Läs mer

Hon drömmer om att jobba med innovationsarbete

Isabella Carlsson drömmer om att jobba med innovationsarbete i en större organisation och att utveckla sig själv som ledare. Vägen dit går via innovationsprogrammet.

Läs mer

Hur är det att vara student?

Hur är livet som student och varför ska du välja MDU? Här får du svaren.

Läs mer

Bostadsgaranti

I Eskilstuna och Västerås erbjuder kommunen bostadsgaranti till dig som flyttar in från en annan ort för att läsa ett program på MDU.

Bostadsgaranti Eskilstuna Länk till annan webbplats.

Bostadsgaranti Västerås Länk till annan webbplats.


 

Ett universitet - två campus

MDU har sina huvudcampus centralt i Eskilstuna och Västerås, men bedriver även utbildning i Nyköping och Södertälje. Som student läser du i regel hela din kurs eller ditt program på en ort. Om du behöver resa mellan Eskilstuna och Västerås tar MDU-bussen dig kostnadsfritt från dörr till dörr.

Eskilstuna

I Eskilstuna flyttade vi in i ett nybyggt campus våren 2020. De toppmoderna lokalerna ligger centralt längst Eskilstunaån, på gångavstånd från centralstationen.

Läs mer

Västerås

Campus i Västerås ligger bara 15 minuters promenad från Västerås city. Lokalerna är ljusa och moderna med allt du kan behöva som student.

Läs mer

Öppet hus

Välkommen till vårt digitala Öppet hus.

Öppet hus

Utbildningar för dig som yrkesverksam

MDU har tagit fram ett antal kurser som syftar till att näringsliv och offentlig verksamhet snabbt ska kunna erbjuda sina medarbetare ny kompetens.

Läs mer

Rekordmånga vill utbilda sig till sjuksköterska hos oss

Vi utbildar flest sjuksköterskor i Sverige och söktrycket till höstens utbildning är rekordhögt. Antalet sökande till höstens sjuksköterskeutbildning ökar med närmare 44 procent jämfört med året innan – 37 procentenheter mer än landet i stort.

Läs mer

Studentprojekt väcker internationell uppmärksamhet

Nyligen besökte Panamas ambassadör i Sverige vårt C2-labb – ett labb där flera av högskolans teknikstudenter genomför projekt tillsammans med forskare, andra lärosäten och företag i branschen. Ett av projekten som uppmärksammades under besöket var den självkörande segelbåten AutoSail.

Läs mer

Anmälan och antagning

Hur fungerar egentligen det där med anmälan och antagning till program eller kurser? Här får du information om hur processen går till.

Läs mer

Hjälp och stöd under studietiden

På MDU finns många som kan och vill hjälpa dig för att din studietid ska bli så bra som möjligt.

Läs mer

Vad är högre studier?

Distanskurs eller program? Hel- eller halvfart? Vad innebär egentligen högskolepoäng? Så här fungerar det.

Läs mer
Till toppen