Text

Slutför tidigare påbörjade kurser

Vad roligt att du har hittat tillbaka till MDU! Här hittar du information om hur du gör för att slutföra dina kurser och din utbildning efter att ha tagit en paus från oss ett tag.

Ditt studentkonto

Ditt studentkonto, som består av användar-id, lösenord och studentmejl, avslutas automatiskt fyra terminer efter att du senast loggade in. Om ditt konto avslutats, och du ska läsa en ny kurs, behöver du registrera dig på nytt.

Slutföra en kurs

Du kan slutföra en kurs så länge den kurskod du är registrerad på fortfarande är aktiv. Har du en vanlig registrering kan du göra omtenta på kursen hur många gånger som helst. Du behöver aldrig registrera om dig inför omtentan.

Du anmäler dig till tentan via Ladok. Om ditt studentkonto, som du loggar in i Ladok med, inte längre är aktivt kan du kontakta studenttorget för att få hjälp med att anmäla dig till tentan: studenttorget@mdu.se

Vid övriga examinationsmoment, som exempelvis inlämningsuppgifter, redovisning av labbar eller projekt, behöver du kontakta en studievägledare eller Studenttorget.

Ansök om examen

Om du vill slutföra din utbildning och ansöka om examen behöver du kontrollera vilka regler som gäller för den examen som du vill ta ut. Mer information om examensregler och kontaktuppgifter hittar du här:

Mer information

Kontakt

För mer information om termins- och tentamenstider, kontakta Studenttorget.

E-post: studenttorget@mdu.se
Telefon: 021–10 13 10