Text

Vanliga frågor

Hur kommer jag igång?

1. Ladda ned paceUP!

Ladda ned från AppStore eller Google Play och skapa ett konto (helt gratis såklart). Kom ihåg vilken epost-adress du använder – den behövs när du ska ansluta dig till ditt lag. Om du redan har ett konto på paceUP! sedan tidigare kan du hoppa över detta steg.

Obs! Glöm inte att uppdatera din profil med ålder, vikt och längd etc. Den här informationen syns inte för någon annan, men används för att korrekt kunna räkna ut dina hälsopoäng.

2. Skapa din profil

När du laddat ner appen behöver du skapa din profil. Du fyller i ett antal användaruppgifter för att komma igång. Personliga uppgifter som födelsedatum, längd, vikt och kön kommer INTE att visas för andra, men vi behöver dem för att vi ska kunna räkna ut dina hälsopoäng. Om du inte vill lämna ut dina uppgifter kan du ändå vara med och tävla. Då tilldelas du en genomsnittlig persons data.

3. Klart!

Nu kan du börja logga din träning, samla hälsopoäng till ditt lag och se hur det går för ditt lag. Tänk på att poängen i utmaningen inte börjar räknas förrän 11 april.

 

Vi har mejlat ut en laglänk till alla studenter så att ni ska hamna i rätt lag.

Leta reda på mejlet, följ länken och registrera dig med samma e-mail som du använde när du registrerade ditt paceUP!-konto. Ditt lag kommer att synas längst upp när du klickar på Topplista i paceUP!-appen.

Hittar du inte mejlet? Kontakta pluggpeppen@mdu.se

Hur loggar jag mitt första pass?

När användaruppgifterna är på plats kan du börja logga dina träningspass! Det finns tre olika sätt att logga träningspass på i appen:

  1. Du kan logga din aktivitet genom att använda den inbyggda GPS:en i din smartphone. Klicka då på den orangea plusknappen, sedan på Aktivitet, sedan på exempelvis Running och sedan Start. Tryck OK till att använda platstjänster.
  2. Du kan också logga aktiviteter manuellt genom att trycka på den orangea plusknappen. Klicka sen på Aktivitet och välj din aktivitet, exempelvis Walking, och klicka därpå Logga manuellt i översta högra hörnet.
  3. Om ingen av de förvalda aktiviteterna passar dig, kan du skapa egna aktiviteter genom att trycka på den orangea plusknappen, sedan klicka på Aktivitet och välja Other, och klicka därpå Logga manuellt i översta högra hörnet.

Om du använder Garmin-utrustning kan du automatiskt föra över dina aktiviteter till paceUP! Du kopplar ihop ditt Garmin Connect-konto genom att i paceUP! klicka på Profil, sedan på kugghjulet uppe i högra hörnet och sedan på Garmin Connect.

 

Hur maxar jag mina och mitt lags poäng?

  • Du ska bara registrera aktiviteter som är kopplade till fysisk aktivitet. Med det menar vi att exempelvis trädgårdsarbete eller dammsugning inte ska registreras.
  • Om du tränar mer än 30 minuter får du 100 extra poäng! 30 minuter träning per dag har nämligen visat sig vara en riktig hälso-boost. Du får dessa extrapoäng varje gång du registrerar ett pass som är 30 minuter eller mer!
  • Tränar du 30 minuter eller mer per dag kommer du samla in massor av poäng till ditt lag. Så se till att röra på dig varje dag på det sätt som du gillar, oavsett om det är promenader, löpning eller yoga.
  • Och du, gilla och kommentera andras aktiviteter för att peppa dina medtävlare att samla poäng för att vinna mot de andra!

 

Hur ser jag vilka som leder?

mdu.se/pluggpeppen kan du följa hur det går för ditt lag på Leaderboarden. Där visas din grupps totala poäng delat med antal aktiva deltagare i gruppen. Det blir alltså en snittpoäng per aktiv deltagare. På så vis är jämförelsen mellan grupper rättvis oavsett om grupperna är lika stora eller ej. Leaderboarden finns såklart i appen också, under Tävlingar. Leta efter utmaningens slutdatum (23 maj) och MDU Pluggpeppen.

 

Fler frågor och svar

Du hittar mer info om hur du loggar aktiviteter, hittar vänner, skapar grupper och mycket annat här:

https://www.paceup.se/pa-svenska/fragor-och-svar/ Länk till annan webbplats.

Om du har några frågor om appen kan du alltid mejla pluggpeppen@mdu.se

 

Lycka till!