Mälardalens högskolas logotyp

Text

Pluggpeppen 2022

Utmana dig själv, dina programkompisar och andra program i årets hälsoutmaning! Träna och registrera dina poäng i en app – vad du än gör får ditt lag att klättra i tabellen och dig själv att må lite bättre.

Löpning, yoga, styrketräning eller gå ut med hunden – all rörelse räknas. Målet är att få mer energi, bättre hälsa och starkare klassammanhållning. Så att vi orkar lite till! Och genom att nå 4 000 000 poäng slår vi fjolårets rekord. Kom ihåg att ta pauser även när det är som mest intensivt i plugget, och skrapa ihop den där vardagsmotionen. För det gör oss alla till vinnare!

Förra året vann Robotikingenjörerna – grattis igen! Den 23 maj korar vi årets vinnare. Fast alla vinner ju, för alla blir smartare, gladare och roligare av att röra på sig.


Let's go!

Tävlingen börjar måndagen den 11 april. Innan dess kommer du som är programstudent att få ett aktiveringsmejl till din studentmejl (kolla även skräpposten!). Har du inte fått ett mejl innan den 11 april? Hör av dig så hjälper vi dig. Självklart kan du registrera dig senare än 11 april och gå med i tävlingen när som helst som det passar dig.

Tips på aktiviteter

Mälardalens studentkår, Studenthälsan och våra städer tipsar om aktiviteter som du själv eller tillsammans med andra kan genomföra under Pluggpeppen, helt kostnadsfritt.

Vissa aktiviteter är poänggivande och vissa kunskapsgivande. Listan uppdateras löpande, så kom gärna tillbaka när inspirationen sinar!

Eskilstuna

Västerås

Bor du i en annan stad kan du hitta tips på kommunens hemsida. Hör av dig om du vill ha hjälp med det.

Stress och ångest vid fysisk aktivitet

En lagom dos fysisk aktivitet dämpar depression, ångest och upplevd stressnivå, enligt tung vetenskaplig evidens. Fysisk aktivitet kan trots det ibland trigga igång stress och ångest eftersom det kan kopplas till prestation och kan således bli som ett måste istället för något som är bra för vår hälsa. Tidigare negativa händelser i samband med fysisk aktivitet kan också sätta hinder för att återuppta detta. Oavsett anledning kan det vara bra att tala med någon. Om du önskar få hjälp med detta kan du boka samtalstid på Studenthälsan.

"Pluggpeppen gav mig en push att testa marklyft med skivstång för första gången"

Linnéa Jirsäter är 27 år och bor i Västerås. Hon pluggar tredje terminen på förskollärarprogrammet och är en av årets deltagare i Pluggpeppen.

Läs mer

Prova på klättring / bouldering helt kostnadsfritt

Nu kan du som är med i Pluggpeppen prova på klättring / bouldering helt kostnadsfritt! Mälardalens studentkår i samarbete med Klättercentret i Västerås, ger dig chansen att testa sporten under två veckor.

Läs mer

"När Pluggpeppen körde igång tänkte jag att det nu var dags att komma igång"

Hasan Kafa är 22 år gammal, bor i Västerås och pluggar civilingenjörsprogrammet i tillförlitliga flyg- och rymdsystem. Han är intresserad av många olika bollsporter och tycker själv att han är duktig på dem också.

Läs mer
Till toppen