Text
En mentor ger dig inblick i ditt framtida arbetsliv
Vill du redan under studietiden få en inblick i hur ditt framtida arbetsliv kommer att se ut? Skaffa dig en mentor.
På MDU finns något som kallas mentorprogrammet. Som adept - som du kallas i ett mentorprogram – får du tillgång till en person från arbetslivet som kan ge dig konkreta tips och råd om hur du kan ta det första steget in på arbetsmarknaden och nå din önskade karriär.
%20specialpedagog%20och%20elever1800x1010.jpg)
Delta och ta del av programmets fördelar
Genom att delta i programmet och få tillgång till en egen mentor får du som student hjälp med att identifiera dina karriärmål. Med konstruktiv feedback utvecklar du dina idéer, övervinner utmaningar och förbereder dig inför livet efter examen. Dessutom kan du använda dina instinkter från programmet som en utgångspunkt för dina empiriska studier och avhandlingsarbete.
Exempel på vad du som medlem i mentorprogrammet får tillgång till:
- Goda råd när det är dags att söka jobb
- Möjligheten att lära känna dina styrkor och svagheter bättre
- Kunskap och insikt i hur det fungerar i arbetslivet
- Ett utökat nätverk av kontakter
Mentorprogrammets upplägg
Programmet pågår under perioden december - april. Under denna period träffas adept och mentor regelbundet vid tillfällen som passar er båda. Utöver det anordnas gemensamma träffar där deltagarna får möjlighet att utbyta erfarenheter. Totalt avsätter du och din mentor 10 timmar tillsammans. Exempel på aktiviteter som kan ske under denna mentorperiod:
- Få tips om när det är bra att söka jobb
- Tillsammans identifiera dina styrkor och utvecklingsmöjligheter utifrån din önskade framtida karriär. Brainstorma lösningar tillsammans
- Få råd och feedback om hur du utvecklar ett bra CV för önskade positioner
- Få insikt i vilka olika uppgifter och roller som finns inom en organisation och hur du som anställd kan växa och vidareutveckla dig inom organisationen
- Tillsammans utveckla ett nätverk av kontakter
Mentorns ortsplacering kan vara både i Sverige och internationellt. Beroende på vart hen befinner sig kommer mentorprogrammet att genomföras under verkliga träffar eller digitalt. Mentorprogrammet genomförs på både svenska och engelska.
Vem kan söka och hur gör jag?
Mentorprogrammet riktar sig till dig som läser sista året vid Mälardalens universitet.
Innan sommaren kommer intresseanmälan för att vara med i mentorprogrammet 2022-2023 öppna. I november påbörjar vi arbetet med att matcha dig och mentor med motsvarande eller likvärdig yrkesinriktning eller utbildning. Syftet med matchningen är för att ni båda ska få ut så mycket som möjligt av programmet.
Vill du veta mer?
Välkommen att höra av dig till oss om du har frågor om mentorprogrammets innehåll eller vill veta mer.