Text

Om Idélab

Idélab är ett innovationskontor som jobbar mot studenter, medarbetare och forskare med affärsutveckling och forskningskommersialisering.

Så jobbar vi

Våra affärsutvecklare använder sig av erkända verktyg och håller sig kontinuerligt uppdaterade på passande verktyg och metoder för att kunna erbjuda bästa möjliga hjälp åt våra klienter.

Idélab grundades 1999 och har en gedigen erfarenhet av idé- och affärsutveckling. Sedan starten i slutet på nittiotalet har över 600 företag startats av personer som har tagit del av Idélabs process.

Syftet med Idélab är att tillvarata idéer och möjliggöra att idéer och resultat från forskning nyttiggörs. Idélab arbetar även med att främja entreprenörskap och innovationskultur i hela MDU.

Har du en idé som du vill utveckla kan du kontakta Idélab och få hjälp av våra affärsutvecklare. Vi riktar oss även till dem som inte har en färdig idé utan även är intresserad av idéutveckling och personlig utveckling.

Här hittar du några av de vanligaste frågorna som kommer till Idélab. Undrar du något annat? Varmt välkommen att höra av dig.


Har ni tystnadsplikt?

– Ja, vi som jobbar på Idélab har tystnadsplikt så att du som klient ska känna dig trygg med att dela med dig av dina idéer med oss.


Måste man vara student på MDU för att få hjälp?

– Ja, men om man är fler än en person med en gemensam idé räcker det med att en av personerna är inskriven på MDU.


När kan jag använda Idélabs resurser?

- Som student kan du nyttja Idélabs resurser under hela din studietid till och med 6 månader efter din examen, förutsatt att du inlett processen innan din examen. Som anställd/forskare kan du nyttja våra resurser så länge du är anställd.


Kostar det något?

– Nej, allt Idélab tillhandahåller är kostnadsfritt.


Tar Idélab ut en procentandel av startade företag?

– Nej, vi är endast med som stöd i idé- och affärsutveckling. Men vi blir glada om du berättar för andra att du tagit del av Idélabs stöd.


Bolla din idé

Boka ditt första möte och träffa en av våra affärsutvecklare som hjälper dig med din idé och tillsammans kommer ni fram till vad nästa steg är.

Hittar du ingen tid nedan som passar dig kan du kontakta carl-fredrik.zetterman@mdu.se direkt för att boka en tid.

Med Idélabs erkända samarbetspartners når du lättare ut i näringslivet

Idélab samarbetar med flera aktörer inom innovationsstödsystemet som gör att vi kan erbjuda våra klienter extra stöd och kompetens när behovet finns.

  • Create
  • KTH innovation
  • Almi Stockholm Sörmland och Almi Mälardalen
  • Idélab sitter även med i Västmanlands innovationsråd och Södermanlands innovationsråd.

Vill du veta mer om hur våra samarbeten ser ut?
Skriv till oss på idelab@mdu.se

Hör av dig om vill veta mer

Vill du veta mer om Idélab eller boka ett möte med oss?
Då är du varmt välkommen att kontakta oss via idelab@mdu.se
Eskilstuna: Hamngatan 15, Huvudentrén
Västerås: Universitetsnivå 1, R-huset, ingång R3