Text

Exjobb

Innan du som student kan ta ut en examen ska du göra ett självständigt arbete, ett så kallat examensarbete, eller exjobb som det ofta kallas.

Ett exjobb eller en uppsats är ett bra sätt att komma i kontakt med framtida arbetsgivare och skaffa värdefull erfarenhet till ditt CV.

Var kan jag göra mitt exjobb eller uppsats? Om du vill ha kontakt med företag, organisationer eller kommuner finns det flera alternativ:

  • Sök efter exjobb eller uppsats i MDU:s annonsportal.
  • Besök exjobbs/uppsatsdagarna som arrangeras på MDU två gånger per läsår.

Ta själv kontakt med en arbetsgivare och föreslå ett uppdrag. Då behöver du först läsa på om företaget för att få information om deras behov. Presentera sedan vad du kan bidra med, varför din kompetens behövs och hur resultatet av ditt exjobb/uppsats kan gynna företaget. Rutinerna för exjobb och uppsats kan se lite olika ut beroende på vad du studerar. Vad som gäller för just din utbildning får du information om från din akademi. Om du har frågor är du välkommen att kontakta en studievägledare.

format_quote

Man behöver vara mycket tydlig och på ett enkelt sätt förklara vad man vill göra.

Andrew Hlebnikovs

Student på Civilingenjörs­programmet i industriell ekonomi.

Läs mer

Uppsats- och exjobbsdagar

Under exjobbs/uppsatsdagarna bjuder MDU in representanter från näringsliv och offentlig sektor som tar med sig uppdrag. Du kan själv också föreslå uppdrag eller ämnen till uppsats.

Studievägledning

MDU erbjuder studievägledning för dig som har allmänna frågor om studier och yrken, men också vägledning för dig som vill ha information om specifika utbildningar och ämnen

Få hjälp att planera dina studier

Frågor? Kontakta Studenttorget!

Om du känner dig osäker på vart du ska vända dig, är du välkommen att kontakta studenttorget@mdu.se