Text

Frågor och svar om examen

Känns det knepigt? Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om examen.


Målet är att handläggningstiden inte ska bli mer än två månader, oftast går det fortare än så att få beviset. Ärendet kan inte påbörjas förrän ansökan är komplett. Alla examensansökningar behandlas i datumordning i den ordning de kommit in.

 

De poäng som ingår i din examen är inte förbrukade, utan kan användas igen i en ny examen. Förutsättningen för att få en ny examen är att ett nytt examenskrav uppfylls. Kurser från en examen som gjort dig behörig till avancerad nivå kan inte tas med i en examen på avancerad nivå.

 

Fullgjorda kurser på högskolenivå som inte överlappar med andra kurser kan ingå i examen. Kurser från utlandsstudier måste tillgodoräknas, kontakta studenttorget@mdu.se för mer information.


När två eller flera kurser har samma eller delvis samma innehåll överlappar de med varandra. De delvis överlappande poängen får inte räknas med i din examen utan kommer att dras från totalsumman.

 

Examensbeviset skickas till din folkbokföringsadress om du inte angett en annan adress.

 

Examensbeviset är en originalhandling och kan bara utfärdas en gång. Om ditt examensbevis skulle komma bort eller bli förstört kan du kan få en kopia från universitets arkiv. Kontakta studenttorget@mdu.se för mer information.


Nej, examensbeviset kostar inget.

 

Examensbevisen är från och med 2003 tvåspråkiga (svenska och engelska). Om du har ett äldre bevis, endast på svenska, kan du vända dig till en auktoriserad översättare.


Kontakta Examen

E-post: examen@mdu.se
Telefon: 016-15 32 20, tisdag och torsdag klockan 10–11