Text

Maximilian fick helhetsperspektiv på Idélab

Maximilian Adamsson har läst innovationsprogrammet.

Redan som ung var Maximilian Adamsson intresserad av entreprenörskap. Han ser företagandet som sin stora hobby och det blir hans drivkraft i företagandet.

– Jag har alltid tyckt att det var kul, säger Maximilian och berättar om när han var yngre och hur han och hans vänner gick ihop för att komma på hur man på effektivaste sätt kunde sälja Jultidningar.

Så fort Maximilian fick reda på att Idélab fanns bestämde han sig för att ta kontakt för att undersöka vad det fanns för möjligheter.

– Det var någon av de första dagarna när jag började plugga som Idélab presenterade sig på en föreläsning. Jag pratade med en kompis och vi hade båda två idéer så det lät intressant. Vi gick dit en dag och bokade ett möte.

 

Han blev en stammis

Efter ett givande första möte med en affärsutvecklare blev Maximilian en stammis på Idélab och på slutet var han där två-tre gånger i veckan. Han beskriver bland annat den personliga utvecklingen som en av de roligaste delarna med att vara på Idélab, men han värdesätter även kontakterna som han fick.

– Jag fick information om vilka jag ska få tag i och hur jag gör för att starta företag. En annan viktig sak är vänskapen. Jag har hittat några på Idelab som jag har kunnat starta företag med.

Maximilian har startat företaget Receive. Han berättar att han länge funderat på att starta företaget men att det var först på Idélab som han fick rätt resurser för att veta hur han skulle göra.

På Idélab deltog Maxilian i acceleratorprogrammet Elit. Där fick han bland annat hjälp med marknadsanalyser, patentansökningar och budgetering.

– Jag fick helhetsperspektiv på allting så att jag kunde förstå processen. Juristhjälpen var väldigt värdefull både för våra idéer och att få lära sig sakerna kring det ämnet. Det är inget man får lära sig i skolan men man förväntas ändå kunna det, säger Maximilian.

 

Utmaningar är en del av resan

Han berättar även att han på Idélab fick hjälp med att nå ut till näringslivet. Han fick råd om allt från hur han skulle lägga upp ett mejl till att skriva ett handskrivet brev.

Maximilian ser tillbaka på tiden på Idélab som rolig, värdefull och utmanande. Hans tipsar alla som är intresserade av företagande att kontakta Idélab för att se vad det finns för möjligheter.

– Det finns alltid utmaningar, men det är en del av resan och det är då allting händer. Man måste våga. Du behöver inte ha den bästa idén. Ha ett starkt team, så länge du har ett bra team finns ingen anledning att inte satsa.

Artikel som PDF Pdf, 541.5 kB.

Acceleratorprogrammet:

Idélabs acceleratorprogram är till för de klienter som är långt framme i processen med att starta företag. Programmet innehåller bland annat specialiserade föreläsningar, kurser och workshops som rustar deltagarna med rätt verktyg och kunskap för att kunna starta upp och driva företag.


Tillbaka till Idélab.

Idélab hjälper dig göra nytta av din kunskap

Idélab erbjuder studenter, forskare och övriga anställda vid MDU rådgivning inom ide- och affärsutveckling samt personlig utveckling – helt kostnadsfritt.

Läs mer

Innovationsprogrammet

Att kunna förstå och hantera innovationsprocesser är viktigt för att lösa samhällsutmaningar, samt bidra till att skapa utveckling som leder till en hållbar tillväxt. Därför behövs människor som vet hur man på ett framgångsrikt sätt uppmärksammar problem, utvecklar idéer och förverkligar dem.

Läs mer