Text

”Det betyder jättemycket för mig att ha företaget på papper”

Ida Johnsson.

Ida Johnsson.

Det har alltid funnits en stark vilja att göra något men hon har inte vetat exakt vad. Med hjälp av Idélab har Ida Johnsson fokuserat på sina idéer och har nu registrerat sitt företag.

Ida Johnsson, som läser språk- och kommunikationsprogrammet på MDH, har alltid känt att hon vill jobba med kommunikation i någon form. Hon dras till yrkesroller som kommunikatör, skribent, författare och föreläsare. Hon tycker att alla dessa yrken är roliga och har svårt att välja - ibland ser hon det som sin svaghet.

- Det har inte alltid varit självklart vilken väg jag ska gå åt och vad jag vill bli och vad jag ska göra i framtiden. Som person är jag kreativ, spontan och drivande och har ofta många bollar i luften. Jag har väldigt stora drömmar om framtiden men det är svårt att bestämma var man ska börja. Där har Idélab varit till stor hjälp. De har fått ner mig på jorden på ett positivt sätt. Idélab har gett mig en struktur och en start varifrån jag kunnat testa mig fram samtidigt som jag fortfarande fått drömma och lista ut vilken väg jag vill gå, säger Ida

När hon bollade idéer med affärsutvecklarna på Idélab blev det tydligt för Ida att hon skulle starta företag och jobba som textkonsult. På det sättet har hon möjlighet att kombinera sina passioner vad gäller kommunikation och behöver inte känna sig låst.

Ida började sin kontakt med Idélab genom att delta i kursen Kreativt snabbspår.

- Vi fick lära oss lite om företagande och det tyckte jag var så himla roligt och gav mig så mycket, så jag anmälde mig till kurs på kurs på kurs, säger Ida.

Hon säger själv att hon hade en mer seriös känsla för företagandet när hon anmälde sig till Idélabs acceleratorprogram. Med hjälp av bland annat coachning, gästföreläsare, workshops och möjligheten att pitcha sin idé till kurskamraterna föll bitarna på plats för Ida. Nu ser hon fram emot att driva sitt företag.

- Det betyder jättemycket för mig att ha företaget på papper. Om jag inte gör det här då kommer jag ha det i bakhuvudet en lång tid framöver och fundera på vad som hade hänt om jag hade gjort det. Man vet aldrig om man inte provat, och vad är det värsta som kan hända? Jag har inte kommit på en produkt som ska säljas i många exemplar utan jag säljer min kompetens och tid. Jag vill ju testa mig fram lite för att det är kul och för att jag vill utvecklas. Den tanken tror jag att man kommer långt på.

Planen för Idas företagande är att först bygga klart sin hemsida och sedan börja marknadsföra sig. Samtidigt funderar hon på att parallellt fortsätta sina studier – den här gången med inriktning på journalistik.

- Så länge jag följer min magkänsla, för jag tror jag har en bra magkänsla, och fortsätter med vad jag tycker är kul och vill göra – inte vad som är prestigefyllt eller ser och låter bra, så kommer det gå bra. Man kommer långt om man följer sin passion!

Idélab

Idélab erbjuder studenter, forskare och övriga anställda vid MDU rådgivning inom ide- och affärsutveckling samt personlig utveckling – helt kostnadsfritt.

Läs mer