Text

Stories

Här kan du läsa mer om stories från idébärare/klienter som tagit del av Idélabs processer. Vi vill lyfta upp dem som goda exempel och inspirerande förebilder. Dem driver sina idéer vidare och utvecklar sina företag. Läs mer om några av dem nedan i artiklar kring just dem och deras vision, affärsidé och företagande.

Emma Carlsson siktar på varierande uppdrag i sitt nystartade företag

Det illustratören Emma Carlsson gillar mest är att producera medicin- och naturillustrationer. Men hon vill gärna arbeta med varierande uppdrag i framtiden, i sitt nystartade företag.

Läs mer

"Jag fick känslan att man kan uppnå i princip vad man vill"

Julia Hedström hade många frågor innan hon deltog i programmet Kreativt snabbspår och hon föreställde sig att driva företag var både krångligt och svårt. Nu är företaget precis i uppstart och det visade sig vara enklare och roligare än vad hon först hade kunnat tro.

Läs mer

"Vi vill främja de mindre samhällena för att skapa en bättre hållbarhet"

Jonas Höggren och Nicholas Malki är två drivna studenter på Mälardalens universitet. Tillsammans vill de skapa en plattform för marknadsföring som gynnar företagen och invånarna i mindre områden, där många småföretag kämpar för överlevnad.

Läs mer

Rodrigos dröm är att kombinera båda sina stora intressen

Rodrigo Esparza brinner för biologi och illustration. Biologi har han arbetat med i många år och han studerar just nu illustration på Mälardalens universitet. Hans dröm är att kunna kombinera dessa två intressen.

Läs mer

”Omgivningen spelar en väldigt stor roll i människors liv”

Med hjälp av Idélab fick Klara Thavelin modet att starta upp sitt företag Thavelin studio. Hon har alltid haft viljan att starta ett företag men inte trott att hon ska klara av det själv. Tack vare Idélab och programmet Kreativt snabbspår har hon äntligen vågat ta steget.

Läs mer

”Jag tror verkligen att min idé har stor potential”

Pontus Dorsey har alltid haft olika projekt på gång och idag arbetar han med en idé som spås ha stor tillväxtpotential. När han inte ägnar sig åt sina studier på Innovationsprogrammet på Mälardalens universitet så arbetar han med sin idé Blipp.

Läs mer

”Jag vill motivera människor att nå sina drömmar”

Stefans Inkovs går andra året på i Innovationsprogrammet på MDU. Det är tydligt att Stefans brinner starkt för sitt företag och sitt klockmärke August Raurica. Genom sin klocka vill han hjälpa människor att bli mer motiverade.

Läs mer

Linnéa Söderqvist brinner för att skapa någonting unikt

Under sitt andra år på universitetet kom Linnéa Söderqvist i kontakt med Idélab och programmet Kreativt snabbspår.– ­Det var tack vare Idélab som jag vågade starta mitt företag. Jag fick mycket stöttning därifrån, säger Linnéa.

Läs mer

”Det betyder jättemycket för mig att ha företaget på papper”

Det har alltid funnits en stark vilja att göra något men hon har inte vetat exakt vad. Med hjälp av Idélab har Ida Johnsson fokuserat på sina idéer och har nu registrerat sitt företag.

Läs mer

Att starta företag var en självklarhet för Elisabet

Att starta företag var något som kändes naturligt för Elisabet Araujo Hofverberg, men hon kände att hon behövde hjälp med att navigera allt som man behöver tänka på när man startar eget. Hon vände sig till Idélab för att få rätsida på allt.

Läs mer

”Man behöver inte vinna för att lyckas”

Ahmed Ibrahim är en person som alltid har något på gång. Han har alltid haft många idéer, så när han började studera på MDH ville han få en push för att ta dem till nästa nivå. Därför var det självklart för honom att kontakta Idélab.

Läs mer

”Jag har det jag behöver för att bygga en bra framtid”

Natalie Carrasco kom till Idélab för att utveckla sitt befintliga företag inom grafisk formgivning och webbutveckling. Istället hittade hon sin nya nisch och ser fram emot att testa sitt koncept i skarpt läge.

Läs mer

”Vi känner starkt för den här idén och ser att det finns ett behov”

Syskonen Alexandra och Leonardo Ortiz har låtit sin idé mogna och fått bitarna att falla på plats. Nu är tajmingen rätt och de vill lansera sin produkt redan i början av nästa år.

Läs mer

Entreprenörskap är en egenskap som man kan utveckla

Entreprenörskap är något som man har inom sig och är en egenskap som man kan utveckla, det tror Michelle Vahlberg som har deltagit i Idélabs acceleratorprogram. Men till en början var hon inte helt säker på hur hon skulle gå framåt med sin egen idé.

Läs mer

”Det roligaste med att ha företag är att få bygga sitt varumärke”

Martina Antonino startade sitt företag Små Stories som en naturlig förlängning av sina studier. Hon ville jobba med informationsdesign och rumslig gestaltning, gärna med fokus på utställningsproduktion.

Läs mer

Idélabs acceleratorprogram ska ta dem till nästa nivå

Killarna i LvL Staffing Agency ser fram emot att utveckla företaget vidare med hjälp av Idélab.

Läs mer

"Idélab hjälpte mig våga satsa"

Utan Idélab hade Frida Antonsson inte vågat satsa på sin idé. – Jag fick guidning och de pushade mig. Hade de inte gjort det hade jag hoppat av för längesedan, säger Frida.

Läs mer

”Vet du inte var du ska börja är Idélab en bra plats”

Det började med en idé om en app och slutade med vertikalodling. Företagaren och vinnaren av Idétävlingen 2019, Matteo Masoudi, visste ingenting om att starta företag innan han kontaktade Idélab.

Läs mer

"Jag sökte till MDH för att få ta del av Idélab"

Idélab hjälper MDH:s studenter och forskare att vidareutveckla sina idéer och starta företag. Med anledning av Idélab tog Oscar Wahlström ett beslut som skulle förändra hans liv.

Läs mer

"Alla studenter borde testa att starta ett företag"

Kontakterna med näringslivet och andra studenter och kollegor är det som var bland det viktigaste för David Erzberger när han deltog i Idélabs processer.

Läs mer

Maximilian Adamsson fick helhetsperspektiv på Idélab

Redan som ung var Maximilian Adamsson intresserad av entreprenörskap.

Läs mer