Text

Starta din e-handel

Funderat på eller drömt om din egen e-handel? Nu har du chansen att starta både webshop och företag i kursen Starta din e-handel! I denna praktiska kurs får du allt du behöver för att skapa, lansera och marknadsföra en webshop, på bara 12 veckor. Du behöver ha en färdig idé kring vad du vill sälja på plattformen för att gå kursen. Ansök här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För att lyckas med en e-handel behöver du en riktigt bra grund. Du reflekterar över dina drivkrafter och får inspiration och guidning i val av produkter och/eller tjänster som du vill sälja i din webshop. Vi identifierar din ideala kund och matchar ditt erbjudande med deras problem och behov.

Du får guidning i val av e-handelsplattform och den betallösning som behövs för att du ska kunna ta betalt på ett tryggt sätt och med de betalsätt som efterfrågas av kunderna. Du får konkreta tips i fraktlösningar, hur du packar dina varor och vart du köper packmaterial. Vi pratar också om den superviktiga kundtjänsten och gör en budget.

Med steg för steg guider bygger du upp din e-handel från den mall du väljer, med snygg design, produkter och nödvändiga inställningar. Vi tittar på hur du skapar en bra kundupplevelse och vilka olika funktioner de olika sidorna på en webshop ska fylla och sedan fyller du på med innehåll.

Vi gör de viktiga inställningarna för kassa och frakt, kopplar på din domän och säkerhetscertifikat samt ser till att du kommer kunna ta del av rätt statistik för din webshop. Samtidigt ser vi till att du ökar din marknadsföring och synlighet inför och under lanseringen och efter en genomgång och testköp är du redo att lansera och få din första order!

Efter den här kursen har du lanserat din egen e-handel och skapat en digital kanal. Är du redo?

Datum möten HT23 & VT24:

7 december 16.00-18.00 Idélab Eskilstuna
13 december 12.00-13.00 Digitalt via zoom
25 januari 16.00-17.00 Digitalt via zoom
15 februari 16.00-19.00 Idélab Eskilstuna
7 mars 12.00-13.00 Digitalt via zoom
14 mars 16.00-19.00 Idélab Eskilstuna

Ansökan är öppen. Begränsat antal platser.

Intresseansökan via denna länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmälan

Begränsat antal platser. Urval sker löpande.

Anmäl dig