Text

Idétävlingen

Idétävlingen är en årlig idé/innovationstävling som arrangeras av MDU:s Innovationskontor Idélab

Tävlingen är öppen för studenter, medarbetare och forskare på MDU. Tävlingsdeltagarna tävlar med sina bästa idéer – som kan handla om precis vad som helst.

Vinnare 2024

Nu är Idétävlingen avgjord och vi kan stolt offentliggöra vinnarna för 2024 års tävling. Läs mer om vinnarna:

De deltagare som gick vidare till finalomgången fick möjligheten att pitcha sin idé digitalt i form av en film för juryn. Bidragen bedöms sedan utifrån kategorierna ekonomisk hållbarhet, konkurrenskraft, samhällsnytta, idé- och innovationshöjd, marknadsstorlek och hållbarhet.

  • Thomas Karlsson – VD Sörmlandsfonden
  • Helena Jerregård – Vicerektor på MDU
  • Jan Oldebring – Rådgivare på Almi Mälardalen
  • Anna Harryson – Grundare av Profengy
  • Caroline Axelsson – Grundare av Anca inredningsarkitekter
  • John-Edward Stenstrand – VD Holdinbolaget


”Tack vare Idétävlingen kommer vi i kontakt med kreativa och drivkraftiga personer som vill utveckla lösningar för nutida och framtida utmaningar” – Jan Oldebring

”Det är ett hedersuppdrag att få delta i juryn för Idétävlingen och få se alla spännande idéer och möta personerna bakom dessa. Vi vet att det ligger massor av slit, kreativitet, timmar och mod bakom varje bidrag och alla förtjänar en eloge och vinnarna kan verkligen sträcka på sig!” – Helena Jerregård

Prisutdelningen ägde rum under en prisceremoni den 24 april på MDU i Eskilstuna. Idélab, juryn deltog där vinnarna fick ta emot sina priser. Priserna i de olika kategorierna sponsras av Almi, Brita och Otto Larssons minnesfond, Automation Region och Profeel.

Tidigare vinnare