Text

Innovations­kontoret Idélab

Idélab erbjuder studenter, forskare och medarbetare vid MDU rådgivning inom idé- och affärsutveckling.

Idélab är ett innovationskontor som är baserat på Mälardalens universitet. Som aktör i innovationsstödsystemet jobbar vi med dig som är student, forskare eller medarbetar vid MDU.

En av våra viktigaste värdegrunder är Everyones invited. Det är människorna som bygger Idélab. Sedan vi öppnade 1999 har vi mött tiotusentals människor och varje möte är unikt, i varje möte skapas något nytt. Har du en idé som du vill utveckla kan du kontakta oss och få hjälp av våra affärsutvecklare. Vi finns även här för dig som inte har en färdig idé utan är intresserad av idéutveckling. Oavsett hur din idé ser ut är du välkommen till oss!

Vi erbjuder aktiviteter, metoder och personlig rådgivning/coaching lämpade för att identifiera möjligheter till nyttiggörande/kommersialisering, samt stöd för att utveckla idéer till innovationer och kommersiella koncept baserat på forskning och kompetens. I arbetet ingår att utreda rättigheter för forskaren (lärarundantaget), möjligheter till patent, verifiera lösning och marknad, samt hitta finansiering och eventuella industriella partners för koncept- och affärsutveckling.

Mejla idelab@mdu.se för att boka en tid. Välkommen!

Driftiga klienter inspirerar med sina stories

”Man behöver inte vinna för att lyckas”

Ahmed Ibrahim är en person som alltid har något på gång. Han har alltid haft många idéer, så när han började studera på MDH ville han få en push för att ta dem till nästa nivå. Därför var det självklart för honom att kontakta Idélab.

Läs mer

Att starta företag var en självklarhet för Elisabet

Att starta företag var något som kändes naturligt för Elisabet Araujo Hofverberg, men hon kände att hon behövde hjälp med att navigera allt som man behöver tänka på när man startar eget. Hon vände sig till Idélab för att få rätsida på allt.

Läs mer

”Jag vill motivera människor att nå sina drömmar”

”Det bästa med Acceleratorprogrammet för just mig var nätverkandet och det var väldigt motiverande med en ny atmosfär. Jag träffade inspirerande människorna med fantastiska idéer och de som arbetade på programmet var väldigt professionella.”

Läs mer

Linnéa Söderqvist brinner för att skapa någonting unikt

Att starta företag har gett henne ett första steg i karriären. Hon tycker att det är ett bra sätt att komma ut i arbetslivet från studierna. ”Det är så kul när det kommer uppdrag till företaget. Det är lika pirrigt varje gång.”

Läs mer

Röster om Idélab

”Jag tyckte det var väldigt bra att ha någon att bolla idéer med, som frågar mig rätt frågor gällande min idé och mitt företag. Det var också väldigt bra att någon fanns där som kunde utmana ens idé lite.”

Pontus Dorsay - Startup Blippkey

Klara tycker att hela skapandeprocessen är väldigt spännande men idéutvecklingen är den delen hon tycker är roligast. ”Att stå där i slutet när allting är färdigt och känna att wow det här har jag skapat, är en väldigt häftig känsla.

Klara Thavelin - Startup Thavelin Studio

MDU Holding AB

MDU Holding AB är en del av universitetets innovationsverksamhet och jobbar tätt ihop med oss på Idélab. Holdingbolaget ska bidra till att kunskap och forskningsresultat från MDU kommer samhället till godo.

Hör av dig om vill veta mer

Vill du veta mer om Idélab eller boka ett möte med oss? Då är du varmt välkommen att kontakta oss via idelab@mdu.se

Eskilstuna: Hamngatan 15, Huvudentrén
Västerås: Universitetsplan 1, T-Huset våning 2. T2-056

TEXT

TExt

Bild på Heini Karlström

Heini Karlström

Verksamhetsledare
Epost: heini.karlstrom@mdu.se
Telefon: 073-662 1794

Bild på Anna Berg

Anna Berg

Affärsutvecklare och programansvarig
Epost: anna.berg@mdu.se
Telefon: 073-662 15 51

Bild på Peter Stany

Peter Stany

Innovation driver & affärsutvecklare
Epost: peter.stany@mdu.se
Telefon: 070-934 93 02

Martina Antonino

Martina Antonino

Idéutvecklingscoach (föräldraledig)
Epost: martina.antonino@mdu.se
Telefon: 016-15 36 03

Frida Birkelöf

Affärsutvecklare
Epost: frida.birkelof@mdu.se
Telefon: +46 73 662 06 21

Richard Fröjdendal

Idéutvecklingscoach
Epost: richard.frojdendal@mdu.se
Telefon: +46(0)16-15 34 16