Text

Avslutnings­högtid

Du som läser din sista termin vid MDU är välkommen att delta under Avslutningshögtiden. Högtiden är ett tack till dig för din studietid. Du kan delta även om du har kompletteringar kvar att göra i dina studier och oavsett om du har läst program eller motsvarande fristående kurser.

Avslutningshögtiden arrangeras efter varje höst- och vårtermin. De studenter som läser sin sista termin vid något av våra program får en inbjudan per e-post (till den e-postadress som angetts i Ladok). Du som läser i snabbare takt eller har gått enskilda kurser motsvarande ett program finns inte listade på samma sätt som programstudenter, men du är självklart välkommen att anmäla dig. Det går bra att delta även om du har kompletteringar kvar att göra i dina studier.

Enligt tradition håller bland annat rektor tal. Högtiden är frivillig och inga formella handlingar delas ut i samband med den. Varje student ansöker själv om sin examen efter avslutad utbildning.

Avslutningshögtid 2024

Avslutningshögtid 14 juni

Är det dags för examen i juni? Vi vill fira med dig och tacka för att du valde att plugga på MDU.

Läs mer

Examen

När du är klar med dina studier kan du ansöka om examensbevis, som är ett intyg på att du genom dina studier, fått kunskap och förmågor inom ett visst område och på en viss nivå.

Här kan du läsa mer om hur du ansöker om examensbevis. Länk till annan webbplats.

Alumnnätverk

Om du har pluggat på MDU är du en alumn och du är alltid varmt välkommen tillbaka till universitets värld. Det finns många fördelar med att fortsätta vara en del av MDU, även när du har pluggat klart.

Här kan du läsa om fördelarna med att vara alumn och registrera dig. Länk till annan webbplats.

Kontaktinformation

Vid frågor om Avslutningshögtiden, vänligen kontakta event@mdu.se.