Mälardalens högskolas logotyp

Text

Maskininlärning för Industri 4.0

Kursen ger kunskap om grunderna till maskininlärning och data och behandlar de algoritmer och metoder som används inom maskininlärning. På kursen diskuteras också konceptet ’Industri 4.0’ liksom digitaliseringens roll för dess utveckling.

Framväxten av artificiell intelligens har skapat nya möjligheter i tillämpningen av maskininlärning inom Industri 4.0.

Internet of Things och big data kräver tekniska lösningar som möjliggör analys av stora datamängder – något som inte skulle vara möjligt utan maskininlärning. Med maskininlärning har världens industriproduktion blivit smartare än någonsin. På kursen Maskininlärning för Industri 4.0 får du lära dig om nya affärsmodeller och hur maskininlärning kan öka er produktivitet.

Kursen ger kunskap om grunderna till maskininlärning och data och behandlar de algoritmer och metoder som används inom maskininlärning. På kursen diskuteras också konceptet ’Industri 4.0’ liksom digitaliseringens roll för dess utveckling. Enskilda processer kan bättre förstås och optimeras utifrån de kunskaper som kursen förmedlar.

Kursen ger också kunskaper som företag kan dra nytta av dels i analysen av industriell data och därmed uppnå förbättrade resultat, dels för att fatta beslut och/eller förutse driftavbrott, efterfrågan, försäljning och produktion.

Behörighetskrav:

För grundläggande behörighet krävs en kandidatexamen. Sökande med relevant arbetslivserfarenhet är också välkomna att söka. Två års relevant arbetslivserfarenhet anses motsvara ett års högskolestudier på ett kandidatprogram.

Till ansökan Länk till annan webbplats.

Kursen är ett samarbete mellan Högskolan Väst, Linnéuniversitetet och Mälardalens universitet. Den består av tre sammanlänkade delkurser - Introduktion till maskininlärning Länk till annan webbplats., Industridigitalisering - aspekter av Industri 4.0 Länk till annan webbplats. och Tillämpad maskininlärning Länk till annan webbplats., varav en är på grundnivå och två på avancerad nivå, och ges hösten 2020. Frågor om samarbetet besvaras av Johan Axelsson på Örebro universitet, tel: 0707-79 77 25.

Anmäl dig till kursen Maskininlärning för Industri 4.0

Anmäl dig till kursen på oru.se

Till toppen