Text

Kompetens­utveckling med FutureE

I projektet FutureE erbjuder MDU nätbaserade kurser inom områdena AI, Environmental and Energy Engineering, Software- and Computer Systems Engineering.

Genom att erbjuda medarbetare kompetensutveckling via FutureE, kan företag ta del av kompetensen hos två av MDU:s starkaste forskningsmiljöer - inbyggda system och framtidens energi.

Kurserna utvecklas tillsammans med nationella och internationella företag där företagen bidrar med expertkompetens och erfarenheter. Samarbetet säkrar att kursinnehållet är relevant både för yrkesverksamma och studenter som ska ut i arbetslivet.

De nätbaserade kurserna är modulbaserade och flexibla i tid och rum, vilket är attraktivt för studenter och yrkesverksamma som bor i länder i en annan tidszon.


- Tack vare att jag läst just den här kursen har jag nu fått chansen att ingå i ett projektarbete med att bygga upp en luftemissionsdatabas för Västmanlands Läns Luftvårdsförbund, säger Eleonora Bru som läst distanskursen Luftkvalitetshantering på MDU.

Läs mer

KK-stiftelsen

FutureE-projektet samfinansieras av KK-stiftelsen inom ramen för programmet NU - Nätbaserad utbildning för internationell positionering.

KK-stiftelsen finansierar forskning och kompetensutveckling som sker i samverkan, för att stärka Sveriges konkurrenskraft.

Till KK-stiftelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Framtidens energi


Forskningsinriktningen framtidens energi är en av Sveriges starkaste forskningsmiljöer inom processoptimering riktad mot processindustri och energisektor.

Forskarna utvecklar innovativa lösningar och verktyg inom områdena energi-, bygg- och miljöteknik.

Till forskningsinriktningen framtidens energi

Inbyggda system

Forskningsinriktningen inbyggda system rankas internationellt bland de bästa i världen och forskarna här jobbar för att sätta standarden för framtidens inbyggda system.

Forskning fokuserar på att utveckla den teknik som används för att styra olika produkter som till exempel bilar, robotar och maskiner.

Till forskningsinriktningen inbyggda system

Samarbetspartners inom FutureE

ABB, Automation Region, Bombardier Transportation, ENA Energi AB, Ericsson AB, Mälarenergi, Opsis, Sala Heby Energi, Scania, Volvo AB och Volvo Car Corporation.

Kurser inom AI och mjukvaruutveckling

MDU erbjuder poänggivande online kurser för dig som arbetar med AI och mjukvareutveckling. Kurserna passar också för studenter som önskar fördjupa sig i området.

Kurser inom AI och mjukvaruutveckling

Kurser inom miljö- och energisektorn

MDU erbjuder poänggivande online kurser för dig som är yrkesverksam inom miljö- och energisektorn. Kurserna passar också för studenter som önskar fördjupa sig i området.

Kurser inom miljö- och energisektorn

Kontaktinformation