Text

Artikelarkiv

Visar publicerade artiklar för mdu.se/samverkan

mdu.se/student mdu.se/utbildning mdu.se/international mdu.se/bibliotek mdu.se/forskning
mdu.se/samverkan
 • Aktuellt

  2023-10-23

  Vi vill att fler unga ska välja att utbilda sig till ingenjörer. Nu har elever i årskurs 4-6 möjlighet att prova på ingenjörsyrket genom att arbeta med riktiga utmaningar från bland annat Volvo Construction Equipment, upptäcka spänningen i att lösa verkliga, tekniska problem som kan bidra till att lösa framtidens utmaningar.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2023-07-04

  MDU Holdings styrelse har utsett John-Edvard Stenstrand till ny VD för MDU Holding AB. Han tillträder sin nya befattning 1 augusti 2023.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2023-06-14

  På sammanträdet med styrelsen den 12 juni utsågs Cecilia Bjursell till ny prorektor vid MDU för perioden 1 september 2023 till 31 augusti 2029. Bjursell kommer närmast från Jönköping University där hon är professor i pedagogik och centrumledare inom livslångt lärande.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2023-06-02

  Ett samverkansavtal signerat 1 juni ger anställda i Region Västmanland ökad möjlighet att doktorera vid MDU – liksom att kombinera universitetstjänster med sina ordinarie kliniska arbeten. Samtidigt får universitetet stärkt tillgång till regionen för att bedriva forskning och utbildning inom dess verksamheter.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2023-05-15

  Hur kan vi ta oss an de stora samhällsutmaningarna med målet att tillsammans skapa ett mer hållbart samhälle? Vi tror att vi genom framgångsrik samverkan, kan lösa dem tillsammans.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2023-05-10 #välfärd #forskning #samverkan #vårdochomsorg

  I april 2023 startades den universitetsövergripande satsningen Center för välfärdsförändring vid MDU. Satsningen tar sig an samhällsutmaningar inom välfärd och leds vetenskapligt av professor Petra von Heideken Wågert tillsammans med projektledare Katarina Pihl. De nämner samverkan och forskning som de viktigaste uppgifterna för centret.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2023-04-27

  Regeringen har fattat beslut om ny styrelse för MDU. Det blir tidigare vice ordförande Eva Durhán, avdelningschef vid Skolverket, som tar över ordförandeskapet från och med 1 maj.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2023-02-24 #samverkan #kompetensutveckling #industrins gröna omställning #livslångt lärande

  Yrkesverksamma ska erbjudas kompetensutveckling som ska göra den gröna omställningen möjlig. MDU är del av projektet som är en samverkan Luleå tekniska universitet, Örebro universitet, näringsliv och svensk basindustri och som nu fått 30 miljoner kronor av KK-stiftelsen.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2022-11-25

  Den 25 november förnyade MDU och Volvo Construction Equipment sitt strategiska samverkansavtal. Ett väletablerat partnerskap förnyades för att bidra till samhällsnytta genom samproduktion.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2022-11-25

  Ombyggnaden från badhus till bibliotek och inredningsarkitekturen i MDU:s campus i Eskilstuna vinner Sörmlands arkitekturpris 2022. Juryn lyfter bland annat fram flödet av ljus, den inspirerande atmosfären och den uttrycksfulla färgsättningen.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2022-10-05

  Den 29 september arrangerade Västerås stad ett event för alla stadens niondeklassare, som en del av sitt firande av att MDU blivit universitet och Västerås en universitetsstad. Nära 1500 av stadens elever i åk 9 var på plats i Västerås arena.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2022-10-03

  Samverkansmedaljen delas ut till en person som gjort enastående insatser till stöd för universitetets samverkans- och samproduktionsprofil. Medaljen delas ut i samband med Akademisk högtid, som är en tradition där akademiska prestationer är i fokus.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2022-09-14

  MDU har flera strategiska samverkansavtal med företag och offentlig sektor, som på torsdag den 15 september bjuds in till firande av att MDU blivit universitet. MDU:s nya rektor Martin Hellström är en del av firandet.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2022-08-26 #virtual reality #digitalisering #teknik #smart factory #augmented reality

  MDU, MITC och Stellar Capacity lanserar ett samarbetsprojekt, Smart Factory in Omniverse, som gör det möjligt för studenter och produktionsteknikledare från Volvo Construction Equipment att bygga en virtuell smart fabrik och använda den gemensamt för utbildning och utveckling.

  mdu.se/samverkan

 • Reportage

  2022-08-17

  Fyra studenter från MDU har under våren haft möjlighet att göra sina examensarbeten på Outokumpu i Torshälla. De har fått komma verksamheten nära, sett hur det fungerar på en stor arbetsplats och tillämpat sina kunskaper i praktiken.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2022-06-27

  Svenskamerikanska astronauten Jessica Meir föreläste torsdagen den 23 juni, inför fullsatt publik i Omegasalen på MDU i Västerås.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2022-06-20

  Projektet ShiftLabs har fått finansiering av Europeiska Kommissionen för att stärka svensk tillverkningsindustri, genom att stötta små och medelstora företag i deras digitala omställning och i att tillämpa nya digitala teknologier.

  mdu.se/samverkan

 • Porträtt

  2022-06-08

  Under Mentorprogrammet ger en person från arbetslivet konkreta tips och råd till studenter, eller adepter vilket det heter i ett mentorprogram, som ska ta första steget in på arbetsmarknaden.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2022-05-30

  I MDU:s annonsportal lägger arbetsgivare upp sina lediga jobb, praktikplatser, projektuppdrag eller förslag på uppsatsämnen och exjobb.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2022-05-13

  Samhällskontraktets Framtidsarena i Västerås, är en mötesplats som ger invånare, kommunen, civilsamhället, näringslivet och akademin en unik möjlighet att mötas över gränser.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2022-05-06

  Samverkan med akademien är avgörande för att implementering av AI i offentlig och privat sektorn blir framgångsrik. Därför bildar MDU och Örebro universitet nu Mittnoden inom det nationella centret AI Sweden.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2022-02-23

  Nu är arbetet med MDU-platsen utanför campus Eskilstuna klart. Platsen ska fungera som en mötesplats för både studenter, medarbetare, invånare och besökare. Den nya platsen förstärker också entréerna in till vårt universitet och kopplar ihop Eskilstuna centrum med Munktellstaden och Strömsholmen.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2022-01-01

  Forskning visar att tjejer riskerar att tappa sitt teknikintresse i 11–12 årsåldern, om intresset inte stimuleras. Därför satsar MDU, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) och Örebro universitet (ORU) på att få fler att behålla intresset genom konceptet Vera, där tjejer i årskurs 4–6 får möjlighet att testa på ingenjörsyrket.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2022-01-01

  Flera välfärdsyrken är kvinnodominerade. Genom projektet Allan vill MDU därför inspirera unga killar att göra karriär inom hälsa, vård och välfärd. Projektet ger killar i årskurs 4–6 på fyra skolor i Eskilstuna, Arvika och Hallsberg möjlighet att lära sig mer om utbildningar och yrken inom området.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2021-10-13 #industri #nyteknik #SME #svenskindustri #samverkan

  Mälardalen Industrial Technology Center (MITC) startades 2011. Med ett ben i både industri och akademi (MDH) har en samverkansplattform byggts upp, som ägs och drivs av industrin och MDH gemensamt. Verksamheten är snabbfotad och inkännande för behoven i båda världarna och har sedan starten genererat projekt som gett direkta och viktiga resultat för företag, högskola och region. Nu fyller MITC 10 år och passar på att växla upp verksamheten igen.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2021-10-12 #globalamålen #elektrifiering #omställning #klimatinnovation

  HUB2021 är konferensen för energi och elektrifiering och samlar ledare och företag med en vilja att lära mer om den komplexa vägen framåt – och dela med sig av framgångsberättelserna. Välkommen till Västerås, Sveriges energihuvudstad, den 16 november

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2021-09-15

  MDH och ABB har under 2021 fördjupat sitt strategiska samverkansarbete i syfte att stärka och utveckla samarbetet inom utbildning, forskning och innovation. Med start i höst inleder ABB och MDH:s forskningsinriktning framtidens energi ett projekt där forskare vid högskolan delar sin tid mellan akademin och industrin för att ytterligare stärka det gemensamma arbetet.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2021-09-07 #pressmeddelande

  På torsdag startar den tre dagar långa Kunskapsfesten – Eskilstunas nya vetenskapsfestival. "Ny kunskap och innovation är, och har alltid varit, det som driver samhället framåt och bidrar till framtidstro," säger Jonas Stier, professor i socialt arbete på MDH.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2021-06-02

  INDTECH Industrial Technology Graduate School erbjuder avancerad utbildning inom området industriell digitalisering, ett nytt och framväxande teknikområde som revolutionerar alla aspekter av tillverknings- och processindustrin. Projektet är en samverkan mellan Mälardalens högskola och företagen Alstom, Volvo Construction Equipment, ESEM, Mälarenergi, Kanthal, Siemens, Westermo samt SME:s som Addiva och Peltarion.

  mdu.se/samverkan

 • Aktuellt

  2021-05-31 #samverkan #globala målen #framtidens energi

  Med Electrification Hub kraftsamlar flera stora bolag, regioner och forskningsmiljöer för att accelerera omställningen inom elektrifiering, energi och elektromobilitet. Nu har parterna lämnat in ett gemensamt elektrifieringslöfte till regeringen som visar hur Electrification Hub bidrar till: fossilfria godstransporter, noll nettoutsläpp av växthusgaser och minskade utsläpp från inrikes transporter.

  mdu.se/samverkan