Mälardalens högskolas logotyp

Text

Webbseminarier

När samhällseffekterna av coronapandemin slog till på allvar valde Tillväxtmotorn att genomföra ett antal webbseminarier med kunskap från MDU för att ge företagen nya perspektiv och tankar i en ny svår och oviss tid.

Webbseminarierna är genomförda i samverkan med Vilsta Företagsgrupp, Företagarna Eskilstuna-Torshälla och Eskilstuna näringsliv. Deltagandet och responsen har varit över förväntan. Mer än 350 personer från små, medelstora och stora bolag har deltagit liksom olika näringslivsaktörer. Håll utkik på Tillväxtmotorns sida på Facebook och LinkedIn efter fler webbinarier.

Ute är inne

Den pågående Corona pandemin har stängt flera arbetsplatser och många arbetar på distans hemifrån. I längden kan det bli enformigt, ensamt och stillasittande. Men det går att hålla Zoommöten och arbetsplatsträffar utomhus i naturen, och få ökad variation, fysisk aktivitet och dagsljus på köpet.

Vi mår bra av att vara ute i naturen men trots det spenderar vi i snitt 80 procent av vår tid inomhus. Att arbeta utomhus regelbundet sänker stressnivåer, förbättrar återhämtningen och gör oss friskare, gladare och piggare.

Min motivation till förändring

Hur motivera sig själv att ändra sina vanor? Varför är det så svårt att förändras? Kan jag som chef stödja förändring av, till exempel, mina medarbetares stillasittande beteende i sitt arbete?

Webbinariet handlar om hur vi motiveras till att förändra något i vårt dagliga liv och om chefens egna ”nycklar ” till förändring kan tänkas fungera hos medarbetare?

Att synas i den digitala världen

I dessa Corona tider när allting känns ovisst är det kanske viktigare än någonsin att som företagare synas och nå dina kunder trots att de fysiska möjligheterna för detta idag är begränsade.

Utbudet av digitala kanaler är enormt och för många kan det vara svårt att veta var man egentligen ska börja. I detta webbinarium utforskar vi det digitala landskapet och diskuterar dess möjligheter så att du ska upptäcka vilka digitala kanaler som kan vara relevanta att använda för dig och din verksamhet.

Våga fråga

På grund av COVID-19 har många av oss för tillfället vår arbetsplats i hemmet. Eftersom det inte alltid är så lätt att tala om hur vi mår eller att ta reda på hur andra mår när vi bara möts digitalt så ger webbinariet goda exempel på hur vi istället kan kommunicera med varandra för att förstå hur vi mår. Det handlar om att våga fråga.

När livet utmanar oss – Webbinarium med Professor Lena Wiklund Gustin.

Hur man lyckas med att implementera innovationer – Webbinarium med Professor Ulrica von Thiele Schwarz.

Till toppen