Text

Samverkan självklar del i utbildning och forskning

MDU är grundad i samverkan och man brukar säga att det finns i universitetets DNA. Vid starten 1977 uppfyllde vi flera behov i regionen och ett nära samarbete med både privat och offentlig sektor utvecklades snabbt. Idag är samverkan en självklar del i utbildningen och forskningen. Universitetet har också flera strategiska samverkansprojekt och samverkansavtal med företag och offentlig sektor.

Aktuellt inom samverkan

  • Datum 2022-09-14
  • Artikeltyp Aktuellt

Nya rektorns första officiella möte med MDU:s partners

MDU har flera strategiska samverkansavtal med företag och offentlig sektor, som på torsdag den 15 september bjuds in till firande av att MDU blivit universitet. MDU:s nya rektor Martin Hellström är en del av firandet.

om Nya rektorns första officiella möte med MDU:s partners
  • Datum 2022-08-26
  • Artikeltyp Aktuellt

Projektet Smart Factory gör det möjligt att bygga virtuella smarta fabriker

MDU, MITC och Stellar Capacity lanserar ett samarbetsprojekt, Smart Factory in Omniverse, som gör det möjligt för studenter och produktionsteknikledare från Volvo Construction Equipment att bygga en virtuell smart fabrik och använda den gemensamt för utbildning och utveckling.

om Projektet Smart Factory gör det möjligt att bygga virtuella smarta fabriker
  • Datum 2022-08-17
  • Artikeltyp Reportage

Exjobb som utvecklar och underhåller

Fyra studenter från MDU har under våren haft möjlighet att göra sina examensarbeten på Outokumpu i Torshälla. De har fått komma verksamheten nära, sett hur det fungerar på en stor arbetsplats och tillämpat sina kunskaper i praktiken.

om Exjobb som utvecklar och underhåller

Händelser

Uppsats- och exjobbsdag i Västerås

  • 2022-10-11 12:30–16:30
MDU, Västerås
Skulle er verksamhet kunna utvecklas med hjälp av ny forskningsbaserad kunskap och nya infallsvinklar? Eller har ni idéer som ni inte har tid att testa? Låt en student göra jobbet!

Uppsats- och exjobbsdag i Eskilstuna

  • 2022-10-13 12:30–16:30
MITC, Eskilstuna
Skulle er verksamhet kunna utvecklas med hjälp av ny forskningsbaserad kunskap och nya infallsvinklar? Eller har ni idéer som ni inte har tid att testa? Låt en student göra jobbet!

Bli mentor och utveckla dina ledaregenskaper

  • 2022-11-15
Anmäl dig via länken!
Anmäl dig till Mentorprogrammet senast den 15 november.

Hur kan små och medelstora företag samverka med MDU?

  • 2022-11-15 11:30–14:30
MDU Eskilstuna, Hamngatan 15
Hej företagare! Vilken nytta har ditt företag av MDU, Sveriges nyaste universitet? Hur kan vi samarbeta? Välkommen till vår träff den 15 november, för att få reda på hur ditt företag kan utvecklas och stärkas i samverkan med MDU!

Samverka

Eftertraktade studenter på arbetsmarknaden

Genom den nära kopplingen till arbetsgivare får studenterna värdefulla kontakter med framtida arbetsgivare redan under utbildningen. Universitetet vidareutvecklar och skapar nya utbildningar tillsammans med företag och offentlig sektor. På så sätt får utbildningarna hög kvalitet och blir dagsaktuella. Studenterna får också den kompetens som behövs på arbetsmarknaden.

Kunskap till nytta för samhället

Det är MDU:s uppdrag att utveckla ny kunskap och att sprida den till omvärlden. Universitetet bidrar till samhällets tillväxt och hållbara utveckling och ser till att forskningsbaserad kunskap finns med i samhällsdebatten. Tillsammans med vänner utanför universitetets väggar identifierar universitetet samhällsutmaningar och hittar lösningar. En del i det är att se till att forskningsresultat kommer till konkret nytta för samhället.

Plattformar för samverkan

MDU driver hundratals samarbetsprojekt tillsammans med näringsliv, offentliga verksamheter och organisationer.

Läs mer

Uppsats och exjobb

En student har ny forskningsbaserad kunskap och kan ofta komma med nya infallsvinklar, lösa problem och utveckla verksamheten.

Läs mer

Mentorskap

Lär känna en student och dela med dig av dina erfarenheter. Att ställa upp som mentor ger dig som verksamhetsledare en värdefull inblick i universitetsvärlden.

Läs mer

Samverkan med privat- och offentlig sektor

Tillsammans med kommuner, myndigheter, företag och organisationer bidrar universitetet genom utbildning och forskning till att samhället utvecklas. Här kan du läsa om hur ditt företag eller din verksamhet kan komma i kontakt och samverka med MDU, våra studenter och forskare.

Läs mer

Träffa dina kommande kollegor

Behöver du rekrytera medarbetare eller vill visa upp dig på campus? På Mälardalens universitet finns en mängd olika alternativ för dig som arbetsgivare som vill lära känna och komma i kontakt med våra studenter.

Läs mer

Industri- och kommun-doktorander

En industridoktorand är en forskarstuderande som har anställning inom ett företag och som genomgår en forskarutbildning inom sin tjänst. En kommundoktorand är en person som går en forskarutbildning på universitetet och samtidigt arbetar inom kommunen. Forskarutbildningen kan bedrivas på heltid eller deltid.

Läs mer

Fortbildning och kompetensutveckling

Utbildning och samverkan. MDU erbjuder skräddarsydda kurser till yrkesverksamma.

Läs mer

Stöd MDU

MDU är ett av Sveriges främsta lärosäten när det kommer till samverkan. Tillsammans med offentlig sektor och näringsliv bidrar universitetet genom utbildning och forskning till att samhället utvecklas. Men ditt stöd behövs.

Läs mer

Ansvariga

Vill du veta mer om MDU:s samverkansarbete?

Vänligen kontakta Charlotta Svebéus eller Tiina Kikerpuu.