Text

Forskare skriver krönikor i VLT

MDU har ett samarbete med VLT som innebär att MDU:s forskare varje månad skriver krönikor om fenomen i samhället utifrån vetenskapliga perspektiv. Här hittar du samtliga krönikor som publicerats.

– Vi startar detta samarbete med VLT för att nå ut med MDU:s forskning på ett mer systematiskt sätt, men också för att synliggöra våra forskare och träna dem i nya former av forskningskommunikation. Att skriva en krönika utifrån sin forskning kräver en annan kunskap än att bli intervjuad av en journalist om sina resultat, säger Sara Arvidson, kommunikationschef vid MDU.

Jonas Stier, rektorsråd för forskning och forskarutbildning vid MDU poängterar vikten av att synas i den offentliga debatten:

– MDU ska vara en röst i det offentliga samtalet. Vi ska bidra med forskningsbaserad kunskap som ger människor möjlighet att förstå händelser i omvärlden - och sina egna reaktioner på det som händer. Därför är det viktigt att många av oss deltar aktivt i radio och tv och på sociala medier, såväl regionalt som nationellt och internationellt, säger han.


Krönikor i VLT

Kontaktperson

Har du frågor om samarbetet? Välkommen att höra av dig.