Text

  • Studieort Västmanlands teater
Datum
  • 2022-05-19 18:00
  • 2022-05-21 16:00

Opera: Too Much to Handel

Äntligen är vi tillbaka på Västmanlands teaters stora scen efter succéer som ”Riddartornet” och ”Mozarts kvinnor”. Se morgondagens stjärnor från Musik- och operahögskolan, Mälardalens universitetet ta sig an barockens mästare i en fantasirik föreställning med sångare, instrumentalister och dansare på scen.

”Too much to Handel” kretsar kring kompositören Georg Friedrich Händel, hans operasällskap och uppsättningen av operan Julius Ceasar i Egypten på King’s Theatre i London 1724. Föreställningen framförs av studenter från Mälardalens universitets Kammaroperautbildning.

Det årliga samarbete mellan Västmanlands Teater och Musik- och operahögskolan, Mälardalens Universitet är unikt och möjliggör en brygga mellan slutfasen av utbildningen hos oss till det professionella yrket som operasångare.

Vi bjuder på två fantastiska föreställningar med våra studenter som brinner för sin konst! Och att du finns i publiken betyder allt för hela ensemblen på scenen!

Varmt välkommen!


Fri entré

Boka dina biljetter via vastmanlandsteater.se

Torsdag 19 maj 2022 klockan 18.00
Lördag 21 maj 2022 klockan 16.00

Plats: Västmanlands teater

 

Roller

I huvudrollerna ser vi:
Alba Gutierrez Malmbom som Cleopatra
Carl-Johan Falk som Ceasar
Sara Bäck som Sextus

Dansaren Jonathan Sikell porträtterar Händel, och studenter från årskurs 1-3 medverkar i mindre roller och som operasällskapet.

Regi: Patrik Sörling, lektor MDU
Musikalisk ledning: Bengt-Åke Lundin
Idé, sångpedagog och konstnärlig chef: Lena Hellström-Färnlöf, professor MDU


Till toppen