Text

Bli lektor på MDU

Bli lektor på MDU

Bli universitetslektor på MDU

Ta chansen att bli universitetslektor på Sveriges nyaste universitet. Vi utlyser nu tolv biträdande lektorat för dig som vill bygga vår framtid, där du inte bara bidrar till vårt universitets utveckling utan även vårt lands. Med MDU:s vision att vara ett progressivt och samverkande universitet som tillsammans formar en hållbar framtid, vill vi göra skillnad.

1 januari 2022 blev vi universitet och får 132 miljoner i ökat statligt anslag för forskning och forskarutbildning. Utbildningsminister Anna Ekström uttrycker regeringens satsning på MDU som en viktig framtidssatsning på Sverige. Universitetsstatusen ges på grund av vårt bidrag till samhället – med våra utbildningar, stark forskning, många vetenskapliga publikationer och stor förmåga att attrahera externa forskningsmedel.

Ingå i kompetens-
utvecklingsprogram

Som biträdande lektor på MDU kommer du forska på 60 procent och undervisa på 40 procent. Tillsammans med övriga biträdande lektorer ingår du i vårt kompetensutvecklingsprogram och erbjuds en mentor, pedagogisk utbildning och forskarhandledarutbildning.

Biträdande lektor är en meriteringsanställning för relativt nydisputerade som skapar en tydlig karriärväg mot en fast anställning som universitetslektor. Efter slutförd anställning som biträdande lektor har du rätt att prövas till en tillsvidareanställning som universitetslektor.


Sök till oss och var med på vår spännande utvecklingsresa!

Sista ansökningsdag är 21 augusti 2022.
Datavetenskap har sista ansökningsdag 30 juni.

Cirkulär ekonomi

Ämnet ingår i akademin för ekonomi, samhälle och teknik (EST)

Datavetenskap

(Sista ansökningsdag 30 juni 2022)

Ämnet ingår i akademin för innovation, design och teknik (IDT). 

Datavetenskap inriktning nätverk

Ämnet ingår i akademin för innovation, design och teknik (IDT)

 

Matematik/tillämpad matematik

Ämnet ingår i akademin för utbildning, kultur och kommunikation (UKK).


Utbildningsvetenskap

Två biträdande lektorat utlyses inom ämnet. Ämnet ingår i akademin för utbildning, kultur och kommunikation (UKK).

Vårdvetenskap

Tre biträdande lektorat utlyses inom ämnet. Ämnet ingår i akademin för hälsa, vård och välfärd (HVV).

Om MDU

MDU är Sveriges nyaste universitet. Med vår vision, att vara ett progressivt och samverkande universitet där vi tillsammans formar en hållbar framtid, vill vi göra verklig skillnad.

Läs mer

Så är det att jobba på MDU

Välkommen till en arbetsplats där vi vill röra oss framåt och tänka nytt. Vi vet att vi når längre tillsammans med kollegor och med det omgivande samhället och samarbetspartners. Tillsammans skapar vi en bättre och mer hållbar framtid.

Läs mer

Höga betyg när vi låtit utvärdera vår forskning

2021 genomförde vi en extern forskningsutvärdering som ger höga betyg till våra forskningsinriktningar. Den visar även att MDU är starka på samarbete med det omgivande samhället, har väl utvecklade internationella nätverk och god förmåga att samarbeta mellan universitetets forskningsinriktningar.

Läs mer

Nyfiken på andra jobb på MDU?

Visa alla lediga jobb vid MDU

Här är kontaktpersonytan. Ta bort Underspalt om ytan lämnas tom

Hör av dig om du är intresserad av mentorskap och vill veta hur det kan gynna dig i din karriär och i din organisation.

Till toppen