Universitets­festen 3 juni

Fredag den 3 juni är studenter och alla invånare i våra två nya universitetsstäder inbjudna till den officiella invigningen av MDU!

Vi hoppas att så många som möjligt har möjlighet att närvara vid denna eftermiddag och kväll när vi gemensamt firar att MDU blivit universitet.

Välkomna!

Universitetsfesten 3 juni

På Fristadstorget i Eskilstuna och Stora torget i Västerås.

Hela programmet inklusive konserter på kvällen sänds växelvis på storbildsskärmar – så att publiken kan följa evenemanget både i Eskilstuna och Västerås.

Program​​​​​​

Klockan 14:00-16:00

Öppet hus på campus i båda städerna. Passa på att ta en titt i våra lokaler, lyssna på föreläsningar, få information om våra utbildningar, ställ frågor till forskare mm mm.

Klockan 15:00

Invigning av MDU-platsen utanför campus i Eskilstuna med Sarita Hotti, stadsbyggnadsnämndens ordförande och studenter.

Klockan 16:00

Officiell invigning av MDU på Stora torget i Västerås och Fristadstorget i Eskilstuna. Fredrik Berling och Sofia Rågenklint är konferencierer. Invigning av utbildningsminister Anna Ekström. Medverkande från Eskilstuna kommun och Västerås stad samt samverkanspartners. Eskilstunas Kentkör, Kent Non Stop uppträder under ceremonin.

Klockan 17:00-18:00

Unikampen - studentaktiviteter på båda orterna där vi hoppas få er som publik till tävlingar och andra aktiviteter.
​​​​​​​​​

Klockan 18:00-22:00

Festivalstämning med fyra kvällskonserter på Stora torget i Västerås och Fristadstorget i Eskilstuna.

• ​​​​​​​Cherrie (Eskilstuna)
  • Rhys (Västerås)
  • Anis Don Demina med DJ-set (Eskilstuna)
  • Smith & Thell (Västerås)

Program och hålltider uppdateras.

MDU arrangerar Universitetsfesten tillsammans med Eskilstuna kommun och Västerås stad.

Utbildningsminister Anna Ekström

Anna Ekström (Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet)

Konferencier Sofia Rågenklint

Sofia Rågenklint (Foto: Matilda Sandberg/SVT)

Konferencier Fredrik Berling

Fredrik Berling (Foto:MySpeaker)

Foto artister: UNITED STAGE

Tävla i Unikampen 3 juni

Tävla med din linje- eller studentförening i olika utmaningar á la "Bäst i test", under Universitetsfesten den 3 juni. Sätt ihop ett lag på tio personer och ta med hela din förening för att heja fram Unikampens vinnare! Anmälan stänger den 29 maj.