Text

Beteendevetare spelar en nyckelroll

En grupp studenter som sitter vid ett bord i campusmiljö. De har bärbara datorer på bordet framför sig och ler och skrattar tillsammans

Beteendevetenskapliga programmet - arbetsliv, kommunikation och hälsa ger dig en bred kunskap och insikt i mänskligt beteende, gruppdynamik och ledarskap.

Arbetslivet blir alltmer komplext, digitalt och hälsorelaterat. Då är kunskap om hur människor beter sig avgörande. Företag och organisationer efterfrågar kompetens inom arbetsmiljö, ledarskap och kommunikation för att skapa hållbara och välfungerande arbetsplatser. Här spelar du som beteendevetare en nyckelroll.

Beteendevetenskapliga programmet - arbetsliv, kommunikation och hälsa ger dig en bred kunskap och insikt i mänskligt beteende, gruppdynamik och ledarskap. Under utbildningen utvecklar du kompetenser som är särskild efterfrågade inom HR, organisationsutveckling och hälsorelaterad coachning.

De viktigaste trenderna inom beteendevetenskap och arbetsliv:

  1. Psykologisk trygghet och hållbart ledarskap – Organisationer strävar efter hälsosamma arbetsmiljöer och ledarskap i förändring.
  2. Digitalisering av HR och kommunikation – Ny teknik används för rekrytering, medarbetarsamtal och utvecklingsinsatser.
  3. Hälsorelaterad coachning och arbetsrehabilitering – Fokus på mental hälsa och välbefinnande inom arbetslivet.

Efter examen kan du arbeta med personalfrågor, organisationsutveckling, rehabilitering, samtalsstöd och ledarskap. Med en växande efterfrågan på beteendevetare har du goda möjligheter till en spännande karriär.

Utbildning och forskning i nära samarbete

Utbildningen har nära koppling till den aktuella forskning som MDU bedriver i kunskapsmiljön hållbart arbetsliv. Forskarna undersöker bland annat hur arbetslivet styrs och utformas – och hur detta påverkar både verksamheten och medarbetarnas hälsa och välmående. Ett viktigt fokus i forskningen är att ta fram ny kunskap och lösningar som leder till verkliga och långsiktiga förbättringar.

Har du drömmen, har vi vägen dit

Bli beteendevetare med inriktning arbetsliv, kommunikation och hälsa

Ansökan är öppen 17 mars - 17 april

Läs mer

Läs mer om forskningen om hållbart arbetsliv

Forskargruppen bedriver tvärvetenskaplig forskning kring arbetslivets styrning, arbetsvillkor och utformning och dess konsekvenser för verksamheten och medarbetarnas hälsa och välbefinnande.

Läs mer om Läs mer om forskningen om hållbart arbetsliv

Kontaktinformation