Text

Plugga teknik? Här är utbildningarna

Ebba Norlin läser civilingenjörsprogrammet i robotik på MDU, en bred utbildning som öppnar för många typer av jobb: ”Jag känner mig inte låst utan kommer att ha mycket att välja på i framtiden. Jag lär mig både hård- och mjukvara och kommer att kunna jobba inom vilken sektor jag vill, i Sverige eller någon annanstans i världen. Man får möjligheter till allt", säger Ebba.

Med en utbildning inom teknik får du möjligheten att lösa dagens och framtidens utmaningar för en hållbar värld. Här har vi samlat våra program inom teknik.

Behovet av ingenjörer fortsätter vara stort. I Arbetskraftsbarometern 2023 (SCB) Länk till annan webbplats. flaggar arbetsgivare för att det kommer behövas ännu fler civilingenjörer och högskoleingenjörer.

Teknikutbildningarna vid MDU är nära kopplade till den starka forskning som bedrivs hos oss. De flesta av dina lärare arbetar både i forskningsfronten i sitt område och med högkvalitativ utbildning där högskolepedagogik ligger i fokus. Allt för att du ska lyckas med dina studier och ha en rolig och spännande tid som student.

Hos oss hittar du ett brett utbud av teknikutbildningar. Genom våra samarbeten med ledande teknikföretag lyfter vi in verkligheten i klassrummet i form av skarpa uppdrag, praktikplatser och traineetjänster. Det skapar utbildningar där du som student får den kompetens som arbetsmarknaden efterfrågar.

Vilken teknikutbildning passar dig?

Data och elektronik

Miljö-, bygg- och energiteknik

Industriell utveckling, maskinteknik och innovation