Text

Datum 2023-07-04
Artikeltyp Aktuellt

John-Edvard Stenstrand utsedd till ny VD för MDU Holding AB

MDU Holdings styrelse har utsett John-Edvard Stenstrand till ny VD för MDU Holding AB.

MDU Holdings styrelse har utsett John-Edvard Stenstrand till ny VD för MDU Holding AB. Han tillträder sin nya befattning 1 augusti 2023.

– MDU Holding är en viktig del av MDU:s vision att vara ett progressivt och samverkande universitet. Jag är övertygad om att vi kommer att vara en katalysator för att översätta MDU:s banbrytande forskning till innovationer och företag som förändrar världen. Det är med stor entusiasm och engagemang jag tar på mig rollen som VD, säger John-Edvard Stenstrand, tillträdande VD på MDU Holding.

John-Edvard är tidigare VD för Västerås Science Park och kommer närmast från en roll som projektledare vid MDU där han arbetat med innovationsstöd och bildandet av MDU holding.

– Mälardalsregionen expanderar kraftigt samtidigt som efterfrågan på vår forskning aldrig har varit större. Genom MDU holding ökar vi vår förmåga att kommersialisera vår forskning och på så sätt stärka hela regionens innovationssystem. I det här arbetet blir John-Edvard en nyckelspelare med sin breda erfarenhet från olika roller i näringslivet, innovationsstödssystemet och akademin, säger Helena Jerregård, vicerektor med ansvar för samverkan vid MDU och ordförande i styrelsen för MDU Holding AB.

 

MDU Holding AB

MDU Holding AB bildades hösten 2022 som ett resultat av att MDU blivit universitet. Bolaget ska bidra till att kunskap och forskningsresultat från MDU kommer samhället till godo, i linje med visionen - ett progressivt och samverkande universitet där vi tillsammans formar en hållbar framtid. MDU Holding AB är en del av universitetets innovationsverksamhet och jobbar tätt ihop med MDU:s innovationsrådgivning på innovationskontoret Idélab. Arbetet leds av holdingbolagets styrelse.

MDU Holding stöttar i bildandet av nya bolag, licensaffärer, investeringar i tidiga forskar- och studentbolag och stöd vid utvecklingen av start-up bolag som har en koppling till MDU.

 

MDU Holding AB

MDU Holding AB är en del av universitetets innovationsverksamhet och jobbar tätt ihop med MDU:s innovationsrådgivning på innovationskontoret Idélab.

Jag vill veta mer

Kontaktinformation