Text

Datum 2023-06-26
Artikeltyp Aktuellt

Industri och akademi jobbar tillsammans för
att höja kompetensen

I veckan hölls den officiella kickoffen för samarbetsprojektet Reedeam, som har som mål att höja industrins kompetens för att möta utmaningarna med den gröna omställningen.

I veckan hölls den officiella kickoffen för samarbetsprojektet Reedeam, som har som mål att höja industrins kompetens för att möta utmaningarna med den gröna omställningen. Inte mindre än 17 industriföretag och 3 universitet MDU, Örebro Universitet och Luleå tekniska universitet medverkar aktivt i projektet.

Reedeam finansieras av KK-stiftelsen, och själva kickoffen ägde rum i Västerås, där alla partners samlades för att sätta i gång arbetet. Under kickoffen diskuterades vikten av att utveckla flexibla, lättillgängliga och attraktiva kurser, och för att uppnå detta samarbetar de tre universiteten nära tillsammans. Genom att använda en metafor liknande ett tunnelbanesystem betonas vikten av att samla de kärnkompetenser som behövs för att driva den gröna omställningen på en gemensam "centralstation".

En första milstolpe i projektet är utvecklingen av tre pilotkurser som kommer att erbjudas under 2023. Dessa kurser är utformade för att ge deltagarna en praktisk och relevant kompetens inom gröna områden. För att få mer information om pilotkurserna, besök https://www.oru.se/reedeam Länk till annan webbplats..

Projektet leds av Bjarne Bergquist och Sabine Mayer. MDU leder arbetspaket om industrins behov (Stefan Eck från MDU tillsammans med Martin Karlsson från Northvolt). Konstantinos Kypeianidis leder arbetspaket som syftar till att ansöka om en forskarskola som påbyggnad av projektet. Även Susanne Rönnemark Nording deltar i arbetspaket kopplat till rekrytering och validering.

Kontaktinformation