Datum 2023-06-16
Artikeltyp Aktuellt

Gå ut och förändra världen!

Det ligger många år av hårt arbete bakom en utbildning på universitetsnivå. För att tacka och uppmärksamma de studenter som läst sin sista termin hos oss på MDU, arrangerades fem avslutningshögtider under den 15 och 16 juni. Vi firade att ni bestämde er, tog klivet, utvecklade er själva, fick ny kunskap och att ni har tagit examen.

”Vi är tacksamma, glada och stolta att ni har valt att läsa vid MDU och idag ska vi fira att ni har tagit examen. Vi hoppas att ni haft en givande studietid även om vi vet att det ibland kanske har känts svårt, att det känts tufft, till och med omöjligt att ta sig igenom dessa svåra studietider. Stort grattis till er alla som tagit examen - gå ut nu och förändra världen”, sa Martin Hellström, rektor på MDU, i sitt tal till studenterna.

Rektor Martin Hellström.

Med en festlig inramning bestod avslutningshögtiderna av en ceremoni med tal och underhållning samt utdelning av blommor och diplom. Avslutningsvis bjöds det på mingel med bubbel och snittar. Studenterna fick tillsammans med familj, släkt och vänner, möjlighet att fira de avklarade studierna och att det är dags för nästa kliv i karriären. Vi hoppas på god samverkan framöver, nu när ni blivit alumner.

Tack för att du valde att studera hos oss, du är alltid välkommen tillbaka. Stort grattis och varmt lycka till!

Studentporträtt

• Artikeltyp Porträtt

”Utbytet har varit otroligt värdefullt”

– Jag tycker vi har haft ett otroligt värdefullt utbyte mellan lärare och student, samt studenter sinsemellan. Det har varit många olika perspektiv och erfarenheter som beblandats som gett ämnen både en unik bredd men även djup, säger Tobias Karlbom som läst Folkhälsovetenskapliga programmet.

om ”Utbytet har varit otroligt värdefullt”
  • Artikeltyp Porträtt

”Det bästa med programmet är lärarna!”

– Alla lärare är väldigt kunniga och delar gärna med sig av sin tid och kunskap. Det jag tar med mig från MDU är att mina tankar och idéer inte är så tokiga och att även jag har något att komma med. Det i sig är otroligt värdefullt, säger Linda Högström som har läst magisterprogrammet i företagsekonomi.

om ”Det bästa med programmet är lärarna!”
  • Artikeltyp Porträtt

"Sluta aldrig vara nyfiken på ny kunskap"

– Det jag tar med mig från MDU är att aldrig sluta vara nyfiken på ny kunskap. Det låter klyschigt men det är verkligen så. Det gäller att aldrig sluta lära. Det säger Anton Saarela som har läst grundlärarprogrammet inriktning grundskola årskurs 4–6 och som nu tar examen.

om "Sluta aldrig vara nyfiken på ny kunskap"
  • Artikeltyp Porträtt

“Inte någon gång har jag tröttnat på studierna”

– Det känns oerhört bra och välförtjänt att äntligen ta examen som statsvetare! Bäst av allt har varit den varierande studietiden. Inte någon gång under tre år har jag tröttnat på studierna, varje kurs har erbjudit något nytt. Både jag och mina kamrater har studerat flitigt för att med stolthet kunna gå ut genom dörrarna som nya generationens statsvetare, säger Alexander Siiberg Eklund som läst statsvetarprogrammet.

om “Inte någon gång har jag tröttnat på studierna”
  • Artikeltyp Porträtt

”Jag vill tacka alla lärare och kurskamrater”

– Jag tar med mig minnen av vinster och motgångar som fått mig att växa. Att jag gav allt för att nå alla mål som jag hade satt upp för mig själv. . Jag vill tacka alla lärare och kurskamrater, tack för alla fina möten som jag fick med er, säger Celena Eklund som valt att läsa fristående kurser inom beteendevetenskap och som lett till en filosofie kandidatexamen i psykologi.

om ”Jag vill tacka alla lärare och kurskamrater”
  • Artikeltyp Porträtt

”Tillgängligheten till alla lärare har varit fantastisk”

– Ett av mina bästa minnen är att jag blev antagen till programmet. Kurserna har varit väldigt intressanta och givande, men självklart är ju examen en av höjdpunkterna! Sen har tillgängligheten till alla lärare varit fantastisk under hela studietiden, säger Jenny Wedérus som studerat Folkhälsovetenskapliga programmet.

om ”Tillgängligheten till alla lärare har varit fantastisk”

”En riktig bergochdalbana”

– Jag tar med mig all kunskap jag fått till mig, alla underbara lärare och inte minst alla underbara studenter jag arbetat tillsammans med genom alla tre åren. Det har varit gånger jag velat ge upp helt och gånger det känts superbra, en riktig bergochdalbana, säger Kim Krig som läst Sjuksköterskeprogrammet.

om ”En riktig bergochdalbana”
  • Artikeltyp Porträtt

”Att välja inriktning efter intresse lägger en bra grund för framtiden”

– Det bästa med programmet är alla engagerade lärare som verkligen brinner för sina ämnen och det faktum att vi fått möjligheten att komma ut och praktisera, säger Josefin Alm som läst Språk- och kommunikationsprogrammet med engelska som profilämne.

om ”Att välja inriktning efter intresse lägger en bra grund för framtiden”
  • Artikeltyp Porträtt

”När den skickades in kände jag mig otroligt lättad och nöjd”

– Det första jag tänker på när det kommer till mitt bästa minne är examensarbetet. Jag hade gått och varit nervös nästan hela sista året över att skriva den där kandidatuppsatsen, så när den skickades in för några veckor sen kände jag mig otroligt lättad och nöjd, säger Albin Pålsson som läst interaktionsdesignprogrammet.

om ”När den skickades in kände jag mig otroligt lättad och nöjd”