Text

Datum 2023-06-14
Artikeltyp Aktuellt

Ny prorektor för MDU

Cecilia Bjursell blir ny prorektor vid MDU för perioden 1 september 2023 till 31 augusti 2029. Fotograf: Patrik Svedberg

På sammanträdet med styrelsen den 12 juni utsågs Cecilia Bjursell till ny prorektor vid MDU för perioden 1 september 2023 till 31 augusti 2029. Bjursell kommer närmast från Jönköping University där hon är professor i pedagogik och centrumledare inom livslångt lärande.

Prorektor är rektors ställföreträdare och har ett särskilt fokus på att bidra till strategiskt utbildningsfokus och arbete med kvalitetssäkring.

– Cecilia är en internationellt erkänd forskare och en nationell profil när det gäller pedagogik med inriktning på livslångt lärande. Vi är stolta över att ha lyckats rekrytera henne till MDU i ett skede när vi tar nästa steg i att utveckla livslångt lärande och utbildning i samverkan med andra aktörer i samhället, säger rektor Martin Hellström.

Cecilia Bjursell, ekon.dr., är idag verksam som centrumledare för Encell, Nationellt centrum för livslångt lärande. Hon är professor i pedagogik och forskningsmiljöledare vid Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping.

 

Omsätta kunskapen i praktiken

Hon berättar att möjligheten att kliva in i rollen som prorektor för MDU kom som ett passande steg i hennes egna livslånga lärande, mot bakgrunden av hennes långa erfarenhet på området:

– Jag har jobbat i 12 år med livslångt lärande genom att sprida kunskap och forska inom området. Nu blir det otroligt spännande att få jobba med att omsätta kunskapen i praktik. MDU är en föregångare inom livslångt lärande och samverkan, så är det någon plats där en som brinner för de här frågorna ska vara just nu så är det på MDU, säger Cecilia Bjursell

Cecilia Bjursell lyfter fram vikten av att universitetssektorn har fullt fokus på de stora förändringar som alla former av utbildning står inför. Allt från att använda digitalisering och AI, till behoven av att se till att människor kan vidareutvecklas genom hela livet.

– Alla behöver bra utbildning. Jag vill bidra till att akademin inte hamnar på efterkälken utan i stället är med och driver utvecklingen, jag är hela tiden nyfiken på nästa steg inom utbildning och hur det kan omsättas i praktisk verksamhet, säger Bjursell avslutningsvis.

Kontaktinformation