Datum 2023-06-13
Artikeltyp Porträtt

”Utbytet har varit otroligt värdefullt”

Tobias Karlbom har läst Folkhälsovetenskapliga programmet.

– Jag tycker vi har haft ett otroligt värdefullt utbyte mellan lärare och student, samt studenter sinsemellan. Det har varit många olika perspektiv och erfarenheter som beblandats som gett ämnen både en unik bredd men även djup, säger Tobias Karlbom som läst Folkhälsovetenskapliga programmet.

Varför valde du att studera på MDU?
– Dels på grund av att det är det universitetet som ligger närmast men också för att programmet såg ut att ha en intressant nisch kring ämnet jag ville studera.

Hur känns det att ta examen?
– Fantastiskt! Kul att bli belönad för denna studieperiod, men också lite tråkigt att det är över.

Vad har din studietid på MDU givit dig?

– Jag har fått en massa kompetens kring komplexa samhällsstrukturer, samt utvecklats på det vis att jag idag har fler ”glasögon” att se problem och möjligheter utifrån.

Vad är det bästa med ditt program?

– Det finns en hel del bra saker med MDU. Men bland det bästa med programmet, är definitivt lärarnas möjliggörande av djupare förståelse i så pass många grenar inom folkhälsovetenskapen genom att blanda olika inlärningsmetoder som till exempel seminarium, presentationer och projektarbetet

Vad händer härnäst?
– Först ska jag vara föräldraledig, sen ska jag plugga en magister inom Folkhälsovetenskap. Drömmen och målet för framtiden är att bidra till förändring inom samhällsstrukturer till mer förebyggande och hälsofrämjande förhållningssätt.

Vad är ditt bästa minne?
– Jag har fått två söner under studietiden, men om frågan är riktat till just studierna – skulle jag vilja säga – alla seminarier med utmanande diskussioner, högt i tak! Tack vare bra kurskamrater och lärare.

Vad vill du säga till alla som tar examen?
– Bra jobbat! Tack för möjligheten att dela med mig av mina tankar och erfarenheter och stort tack till alla kurs- & programkamrater, samt lärare som jag fått delat en fantastisk studieperiod med!