Datum 2023-06-13
Artikeltyp Porträtt

"Sluta aldrig vara nyfiken på ny kunskap"

Anton Saarela har läst grundlärarprogrammet inriktning grundskola årskurs 4-6.

– Det jag tar med mig från MDU är att aldrig sluta vara nyfiken på ny kunskap. Det låter klyschigt men det är verkligen så. Det gäller att aldrig sluta lära. Det säger Anton Saarela som har läst grundlärarprogrammet inriktning grundskola årskurs 4–6 och som nu tar examen.

Varför valde du att studera på MDU?

– Jag valde att studera på MDU eftersom jag hade hört mycket gott om skolan från vänner och bekanta.

Hur känns det att ta examen?

– Det känns otroligt spännande! Jag ser fram emot att ta med mig allt jag har lärt mig in i mitt kommande yrkesliv.

Vad är det bästa med ditt program?

– Det bästa med programmet har varit den nära förbindelsen med yrkeslivet. Vi har kontinuerligt fått gå ut och pröva det vi lärt oss vilket jag tycker har varit bra.

Vad har din studietid på MDU givit dig?

– Glädje! Det har varit jätteroligt redan från start och mycket är tack vare de vänner jag har skaffat mig under studietiden. Under min studietid har jag utvecklats personligen genom att ständigt reflektera utifrån min kommande yrkesroll.

Vad händer härnäst?

– Jag har fått jobb på en grundskola så jag kommer börja arbeta i höst. Men först hoppas jag på en sommar med mycket sol!

Vad är ditt bästa minne?

– Det är svårt att välja ett. Men kanske sista dagen på min praktikskola. Alla elever inklusive min handledare hade skrivit sina autografer på ett fint papper. Jag tyckte det var fint.

Vad vill du säga till alla som tar examen under avslutningshögtiden?

Grattis till oss alla som har kämpat under studietiden. Jag vill också skicka med budskapet att försöka se den tillgång ni kan vara till det ni väljer att göra i framtiden. Vi har ju genom att studera vid MDU alla dessa år varit nära forskningen!