Datum 2023-06-13
Artikeltyp Porträtt

”När den skickades in kände jag mig otroligt lättad och nöjd”

Albin Pålsson har läst interaktionsdesignprogrammet.

– Det första jag tänker på när det kommer till mitt bästa minne är examensarbetet. Jag hade gått och varit nervös nästan hela sista året över att skriva den där kandidatuppsatsen, så när den skickades in för några veckor sen kände jag mig otroligt lättad och nöjd, säger Albin Pålsson som läst interaktionsdesignprogrammet.

Varför valde du att studera på MDU?

– Det korta svaret är det geografiska läget och de utbildningar som MDU erbjuder. Efter studenten fick jag upp ögonen för att plugga interaktionsdesign och när jag kollade på vilka skolor i Sverige som erbjuder interaktionsdesign så låg MDU och Eskilstuna geografiskt närmast min hemstad, Söderhamn, vilket gjorde att valet föll på MDU.

Hur känns det att ta examen?

– Jag känner mig såklart lättad och förväntansfull på vad framtiden har att erbjuda men även lite förbryllad över att de här tre åren bara flugit förbi så fort.

Vad är det bästa med ditt program?

– Att jag fått lära mig interaktionsdesign utifrån flera olika perspektiv och att vi fått lära oss ämnet genom en blandning av både teori och praktik. På programmet tar man även in externa aktörer som verkar inom branschen vilket ger en inblick hur interaktionsdesign fungerar ute i arbetslivet.

Vad har din studietid på MDU givit dig?

– Jag skulle nog säga att jag utvecklats mycket som person under de här tre åren. Jag började plugga direkt efter studenten vilket bland annat innebar att jag flyttade hemifrån för första gången. Jag har även lärt känna många nya människor som på ett eller annat sätt bidragit till nya lärdomar och erfarenheter. Sedan upplever jag att jag blivit mer självsäker i min förmåga att uttrycka mig i skrift och presentation.

Vad tar du med dig från MDU?

– Jag tar med mig vetskapen om att ha genomfört en kandidatutbildning inom interaktionsdesign. Men även att jag är en del av den första klassen som tar examen från interaktionsdesignprogrammet på MDU.

Vad händer härnäst?

– Först ska jag fira med familj och vänner. Sen har jag inte löst ett jobb ännu, men förhoppningsvis ska jag ha någonting att göra i höst. Jag vet inte om jag har jag något uttalat drömjobb, men jag skulle absolut tycka att det skulle vara intressant och inspirerande att jobba mot sportbranschen någon gång i framtiden.

Vad vill du säga till alla som tar examen?

– Jag vill gratta alla andra som tar examen och även önska dem lycka till i framtiden.