Datum 2023-06-13
Artikeltyp Porträtt

“Inte någon gång har jag tröttnat på studierna”

Alexander Siiberg Eklund, tidigare student vid statsvetarprogrammet

Alexander Siiberg Eklund, som har läst statsvetarprogrammet.

Det känns oerhört bra och välförtjänt att äntligen ta examen som statsvetare! Bäst av allt har varit den varierande studietiden. Inte någon gång under tre år har jag tröttnat på studierna, då varje kurs har erbjudit något nytt. Både jag och mina kamrater har studerat flitigt för att med stolthet kunna gå ut genom dörrarna som nya generationens statsvetare, säger Alexander Siiberg Eklund som läst statsvetarprogrammet.

Vad har din studietid på MDU givit dig?

– Min studietid på MDU har bidragit till att jag framförallt utvecklat min analytiska förmåga då jag lärt mig att se, förstå och förklara olika händelser utifrån olika statsvetenskapliga perspektiv. Vidare har det akademiska språket och skrivandet fått ett tydligt fäste och jag har blivit riktigt bra på att gå igenom stora mängder data för att sedan kunna välja ut och sammanställa det mest vitala.

– Min tid på MDU har gett mig nya kamrater. Jag har fått möjligheten att ta stor del av studentlivet, vilket har varit en viktig faktor för att väga av studier med fritid.

– Nu när jag tar examen kommer jag ta med mig de erfarenheter och kunskaper jag tagit del av från studietiden för att kunna gå ut på arbetsmarknaden och nå min fulla potential.

Vad händer härnäst?

– Nu efter examen kommer jag arbeta några veckor i Försvarsmakten där jag är deltidsanställd samt ta ett riktigt ordentligt sommarlov fyllt av nöjen med familj och vänner! I höst hoppas jag kunna börja arbeta som statsvetare, helst inom säkerhetsområdet. Jag tycker det är väldigt roligt och intressant med krisberedskap och kan tänka mig ett jobb som kommunal beredskapssamordnare eller kanske som konsult för ett säkerhetsföretag.

Vad är ditt bästa minne?

– Mitt bästa minne är från Rookieperioden i ettan. Det var ett riktigt bra mottagande för oss som var nya och jag fick snabbt vänner från olika årskullar och program. Jag kan starkt rekommendera att delta på Rookieperioden om du kommer till MDU som ny student!

Vad vill du säga till alla som tar examen?

– Till alla oss som tar examen vill jag önska ett stort lycka till i fortsättningen; oavsett om det är ytterligare studier eller arbete som väntas! Jag själv är väldigt stolt över min prestation och hoppas att ni också är det. Jag vet att vissa inte ser examen som något stort utan somliga vill bara ta sig vidare till nästa steg i livet. Till er vill jag särskilt påminna om att faktiskt stanna upp i nuet, reflektera över er prestation och våga visa stolthet för hur långt NI har tagit er. Jantelagen hör till de äldre generationerna, inte oss.